23 Δεκεμβρίου 2016

BINTEO-Απελευθερώθηκαν 65 όμηροι από το αεροπλάνο των αεροπειρατών στη Μάλτα

Θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη με την αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της εταιρείας Afriqiyah Airways, με 118 επιβαίνοντες, που έχει προσγειωθεί στη Μάλτα.

Οι αεροπειρατές έχουν έως τώρα απελευθερώσει 65 ομήρους, σε δύο δόσεις, όπως δήλωσε μέσωTwitter ο μαλτέζος πρωθυπουργός Ζοζέφ Μουσκά.

Στην πτήση επέβαιναν 28 γυναίκες, ένα βρέφος και 82 άνδρες, μαζί με επταμελές πλήρωμα, που σημαίνει ότι στο αεροπλάνο παραμένουν 65 άτομα.

Οι αεροπειρατές νωρίτερα απείλησαν να ανατινάξουν το αεροπλάνο, όπως μεταδίδει η κρατική μαλτέζικη τηλεόραση TVM. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως οι δράστες είναι δύο.

Η τοπική εφημερίδα Times of Malta μεταδίδει ότι οι αεροπειρατές έχουν δηλώσει οπαδοί του νεκρού πρώην δικτάτορα της Λιβύης Μουαμάρ Γκαντάφι, και έχουν πει πως είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τους 111 επιβάτες να φύγουν εάν ικανοποιηθούν τα άγνωστα έως τώρα αιτήματά τους.

Κάποιες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Μάλτας έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, όμως σε γενικές γραμμές η λειτουργία του αεροδρομίου έχει αποκατασταθεί.

Το αεροπλάνο εκτελούσε αρχικά εσωτερικό δρομολόγιο στη Λιβύη, με προορισμό την πρωτεύουσα Τρίπολη.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/334417/aeropeirateia-se-aeroplano-me-118-epivainodes-pigainei-sti-malta11/