19 Δεκεμβρίου 2016

BINTEO-Τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο: Φορτηγό έπεσε σε πλήθος-9 νεκροί 50 τραυματίες-Συνελήφθη ύποπτος

Συνελήφθη ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο -Η αστυνομία ζητά από τον κόσμο να μείνει σπίτι

Με αίμα βάφτηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος σκοτώνοντας τουλάχιστον 9 ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 50. Η Γερμανική αστυνομία κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση.
Το AFP κάνει λόγο για αρκετούς νεκρούς (πληροφορίες μιλούν για 9 νεκρούς) και τουλάχιστον 50 τραυματίες, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με το DPA η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Εκπρόσωπος των γερμανικών αρχών, πάντως, το χαρακτήρισε «σοβαρό περιστατικό».

Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθη ένας άνθρωπος ως ύποπτος για την επίθεση ενώ ένας δεύτερος οδηγός φέρεται να είναι νεκρός.


Σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο CNN: «δεν είμαι ειδικός, αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι ότι το φορτηγό κινείτο με περίπου 40 μίλια την ώρα (64 χλμ.) και δεν φάνηκε να φρενάρει καθόλου».


Το λουτρό αίματος στο Βερολίνο, θυμίζει πολύ την περίπτωση του μακελειού στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου 2016, οπότε ένα φορτηγό τρομοκράτη έπεσε σε πλήθος που γιόρταζε την ημέρα της Ανεξαρτησίας της Γαλλίας, σκοτώνοντας 86 και τραυματίζοντας 434 ανθρώπους




Φωτογραφίες: AP Photo/Michael Sohn








Η χριστουγεννιάτικη αγορά βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο του δυτικού Βερολίνου, δίπλα στον φημισμένο Ζωολογικό Κήπο, στην περιοχή Τιεργκάρντεν.



Συνελήφθη ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο -Η αστυνομία ζητά από τον κόσμο να μείνει σπίτι

Ενας ύποπτος έχει συλληφθεί για τη φονική επίθεση με το φορτηγό που έπεσε σε πλήθος στο Βερολίνο, αφήνοντας πίσω του νεκρούς και τραυματίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι ο οδηγός, ενώ επίσης ανακοινώθηκε ότι ο συνοδηγός του οχήματος είναι νεκρός.

Οι αρχές ζήτησαν από τον κόσμο να βοηθούσουν στο έργο τους. Η αστυνομία, με διαδοχικές αναρτήσεις της στο Τwitter κάλεσε τους Βερολινέζους να μείνουν σπίτι τους, να μην διασπείρουν φήμες αλλά και να μην δημοσιεύουν βίντεο από το σημείο του συμβάντος, προκειμένου να προστατευθεί η προσωπική ζωή των θυμάτων και των οικογενειών τους.

«Χρειαζόμαστε ανοιχτές όλες τις διαδρομές διάσωσης από το σημείο. Σας παρακαλούμε μην έρχεστε εδώ. Κρατήστε τους δρόμους ανοιχτούς για εμάς», ζήτησε ακόμη η αστυνομία.



Πηγή: Συνελήφθη ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο -Η αστυνομία ζητά από τον κόσμο να μείνει σπίτι | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/308359/synelifthi-ypoptos-gia-tin-tromokratiki-epithesi-sto-verolino-i-astynomia-zita-apo-ton#ixzz4TK1tMQKH