19 Δεκεμβρίου 2016

BINTEO-Νεκρός ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα από πυρά αγνώστου - Σε video η στιγμή της δολοφονίας

Νεκρός από τα πυρά άγνώστου έπεσε ο Ρώσος Πρέσβης στην Άγκυρα Andrei Karlov κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εγκαίνεια Έκθεσης έργων τέχνης την οποία επισκεπτόταν στην Τουρκική πρωτεύουσα.
Το CNN μεταδίδει, επικαλούμενο πηγές από την τουρκική αστυνομία, πως ο ένοπλος λίγο πριν την επίθεση στον Ρώσο πρέσβη φώναξε σύνθημα για το Χαλέπι και αμέσως μετά "ο Αλλάχ είναι μεγάλος"

Τούρκος δημοσιογράφος της Hurriyet, ο οποίος βρισκόταν εντός του κτιρίου κατά τη διάρκεια του συμβάντος, αναφέρει πως ο ένοπλος αρχικά πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα προκειμένου να προκαλέσει πανικό στην αίθουσα και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο του και πυροβόλησε τον Ρώσο πρέσβη.

Ο δράστης έπεσε νεκρός μετά την ανταλλαγή πυρών με τις τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε στο Video που ακολουθεί τη στιγμή της δολοφονίας του Ρώσου Πρέσβη.



Ο κ. Karlov εκπροσωπούσε τη Ρωσία στην Τουρκία από το 2013, ενώ νωρίτερα, το CNN Turk μετέδωσε πως από την επίθεση υπάρχουν και άλλοι τραυματίες.

Την επίθεση επιβεβαίωσε και η Ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο NTV σημειώνει πως υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ακόμη τραυματίες από την επίθεση.


Ο Ρώσος πρέσβης αμέσως μετά τον πυροβολισμό - Αιμόφυρτος στο έδαφος


Σημειώνεται πως αυτόπτες μάρτυρες από το σημείο αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν πυροβολισμοί στο κτίριο της έκθεσης.

Στο ερασιτεχνικό video που ακολουθεί είναι η σύζυγος του ρώσου διπλωμάτης λίγα λεπτά μετά την επίθεση





Το CNN μεταδίδει επικαλούμενο πηγές από την τουρκική αστυνομία πως ο ένοπλος λίγο πριν την επίθεση στον Ρώσο πρέσβη φώναξε σύνθημα για το Χαλέπι.

Τούρκος δημοσιογράφος της Hurriyet ο οποίος βρισκόταν εντός του κτιρίου κατά τη διάρκεια του συμβάντος αναφέρει πως ο ένοπλος αρχικά πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα προκειμένου να προκαλέσει πανικό στην αίθουσα και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο του και πυροβόλησε τον Ρώσο πρέσβη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Süleyman Soylu βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σημείο της επίθεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης κατάφερε να μπει στην έκθεση κάνοντας χρήση αστυνομικής ταυτότητες. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.



Η επίθεση έρχεται μία μόλις ημέρα πριν από την επίσημη επίσκεψη του τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Μόσχα, στην οποία θα είχε συναντήσεις για το Συριακό ζήτημα με τον Ρώσο και τον Ιρανό ομόλογό του.

Νεκρός είναι σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο δράστης της επίθεσης. Ο δράστης έπεσε νεκρός μετά την ανταλλαγή πυρών με τις τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις όπως μεταδίδει το πρακτορείο.

Το Sputnik μεταδίδει πως ο Ρώσος Πρέσβης έχασε τελικώς τη μάχη με τη ζωή.

Αυτός είναι ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/334114/purovolithike-o-presvis-tis-rosias-stin-agura-/