06 Δεκεμβρίου 2016

«Τα φώτα έσβησαν και το αεροσκάφος άρχισε να τραντάζεται»: Τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης στην Κολομβία

Τα τελευταία εφιαλτικά λεπτά της πτήσης που συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα στην Κολομβία, παρασύροντας στον θάνατο 71 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων ποδοσφαιριστών της βραζιλιάνικης ομάδας Τσαπεκοένσε, δημοσιογράφων και μελών του πληρώματος του αεροσκάφους της LaMia Airlines, περιέγραψε ένας από τους επιζώντες της συντριβής.

Σύμφωνα με τον Erwin Tumiri, τεχνικό της πτήσης, που νοσηλεύεται ακόμα σε νοσοκομείο της Βολιβίας μετά την τραγωδία της περασμένης εβδομάδας, κανείς από τους επιβάτες της πτήσης τσάρτερ δεν είχε ιδέα ότι ο αεροσκάφος είχε ξεμείνει από καύσιμα, προτού συντριβεί στην πλαγιά του βουνού.

Σε συνέντευξή του για το ραδιοφωνικό σταθμό Blu της Κολομβίας, ο Tumiri εξήγησε ότι όλα συνέβησαν αστραπιαία.

Οι περισσότεροι επιβάτες, μεταξύ των οποίων και τα μέλη της βραζιλιάνικης ομάδας ετοιμαζόντουσαν για μια κανονική προσγείωση όταν τα φώτα στην καμπίνα έσβησαν και το αεροσκάφος άρχισε να τραντάζεται. «Δεν υπήρχε χρόνος να αντιδράσω», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι κανείς από το πιλοτήριο δεν τον είχε ενημερώσει ότι το τζετ είχε ξεμείνει από καύσιμα και ότι είχε γίνει αίτημα για αναγκαστική προσγείωση.