05 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΕ! “Στον αέρα” η υποψηφιότητα του θαυμαστή του Λάκη. Σάκη Ιωαννίδη

[Άντε αγόρι μου να να κάνεις καμιά δουλειά στη ζωή σου... εκτός αν παντρευτείς πλούσια νύφη να σε ζει όπως το φιλαράκι σου]

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης είναι από τα πρόσωπα που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν μια θέση στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας για τις επόμενες εκλογές.

Ο Σάκης Ιωαννίδης φέρεται να ενδιαφέρεται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη το “πράσινο φως” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα η υποψηφιότητά του να βρίσκεται στον αέρα.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που, στο Μοσχάτο και το στενό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολουθούν με ενδιαφέρον και προσοχή τη δραστηριότητα που αναπτύσσει ο Σάκης Ιωαννίδης στη Β’ Αθηνών, έχοντας τη στήριξη του Γιώργου Πατούλη, από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ θεωρείται πολιτικό δημιούργημα του Βαγγέλη Πάνου, με τον τελευταίο να είναι σήμερα ο πιο στενός συνεργάτης του Δημάρχου Αμαρουσίου στην ΚΕΔΕ.

Στο επιτελείο Μητσοτάκη εστιάζουν ακόμη στην “γειτνίαση” του Σάκη Ιωαννίδη με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος μέχρι και σήμερα βρίσκεται σε απόσταση από τον κεντρικό πυρήνα του Μοσχάτου, ενώ έχει αφήσει πίσω του την κεντρική πολιτική, προκειμένου να αφοσιωθεί στη δικηγορία.

Ο Σάκης Ιωαννίδης υπήρξε φυσική συνέχεια του Ανδρέα Παπαμιμίκου στην ΟΝΝΕΔ, και στηρίχτηκε από τον πρώην Γραμματέα της ΝΔ, στη συνέχεια οι σχέσεις τους χάλασαν, αλλά μετά την επικράτηση Μητσοτάκη απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη μάχη για την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ, ήρθαν και πάλι κοντά, σύμφωνα με όσους παρακολουθούν προσεκτικά τα εσωκομματικά τεκταινόμενα στη ΝΔ.

Ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα που έχει να ξεπεράσει ο Σάκης Ιωαννίδης για να καταφέρει να είναι υποψήφιος, είναι το… τσεκούρι του πολέμου με την πτέρυγα των σαμαρικών, που είναι συμπαγής και ισχυρή, με τον πρώην πρωθυπουργό  να έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο για την εκλογή Μητσοτάκη, αλλά και να έχει ισχυροποιήσει τη θέση του,  με μια σειρά από “πολιτικά παιδιά” του, όπως τον Βασίλη Κικίλια, σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στο νέο status quo του Μοσχάτου.

Θυμίζουμε ότι ο Σάκης Ιωαννίδης, το βράδυ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, στην είσοδο των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, είχε ζητήσει επί της ουσίας την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά. Κάτι που ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του δεν έχουν ξεχάσει φυσικά.



http://ysterografa.gr/