13 Δεκεμβρίου 2016

Σημαντικές επαφές του Κυριάκου στις Βρυξέλλες – Ποιους θα δει

Την ευκαιρία να ανιχνεύσει το έδαφος στις Βρυξέλλες και τις άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε σχέση με τις προθέσεις τους για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των επαφών που προγραμματίζει και επιδιώκει στο περιθώριο της συμμετοχής του στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αύριο και μεθαύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη κλείσει τετ α τετ με τον επίτροπο Οικονομικών της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί, τους αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και Φρανς Τίμερμανς καθώς και τον Γιόζεφ Ντολ πρόεδρο του ΕΛΚ.

Στις επιδιώξεις του προέδρου της ΝΔ είναι να κλείσει ραντεβού και να έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και φυσικά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει σ’ αυτές τις συναντήσεις στην άποψή του ότι «είναι ανέφικτα τα μακροχρόνια πλεονάσματα του 3,5%».

Παράλληλα αναμένεται να εκφράσει και την ανησυχία του για το γεγονός ότι, όπως εκτιμά, η αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη και η ενδυνάμωση φωνών κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ σε μεγάλες χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία επιδρούν στις διαπραγματεύσεις και κατ’ επέκταση στην πορεία του Ελληνικού προγράμματος.