22 Δεκεμβρίου 2016

Φωτογραφίες: Τζιχαντιστές ποδοπατούν την τουρκική σημαία και επιδεικνύουν τούρκικα τάνκς μετά από μάχη στην αλ Μπαμπ

Η προπαγάνδα αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της τακτικής που ακολουθεί το Ισλαμικό Κράτος, προκειμένου να προσελκύσει μαχητές και να αναπαράγει το μίσος εναντίον της ανθρωπότητας. Σε κάθε περίπτωση, οι εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές από τη μάχη τους με τον τουρκικό στρατό στην πόλη αλ Μπαμπ της Συρίας, είναι συγκλονιστικές.
Οι τρομοκράτες του ISIS «παρουσιάζουν» τα λάφυρα της μάχης που έδωσαν, στην οποία 16 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν. Άρματα μάχης και άλλα πολεμικά οχήματα περιήλθαν στην κατοχή των τζιχαντιστών. Και αν σε έναν πόλεμο, η συγκεκριμένη κίνηση κρίνεται ως «φυσιολογική», η παρουσίαση των ματωμένων ενδυμάτων από τους Τούρκους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης, αποδεικνύει ότι η θηριωδία -ακόμη και σε έναν πόλεμο- των εξτρεμιστών ισλαμιστών δεν έχει τέλος.

Ένας ακόμη τζιχαντιστής έχει βγάλει την τουρκική σημαία από το άρμα, την έχει πετάξει στο χιονισμένο χώμα και την ποδοπατά με μανία, ενώ ο φωτογράφος του ISIS απαθανατίζει τις στιγμές...








Σάββας Μιχάλαρος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ