22 Δεκεμβρίου 2016

Σοκαρισμένη (λέμε και καμια μαλ@κία) η οικογένεια του μακελάρη του Βερολίνου -«Παραδώσου τώρα-Ο γιος μου δήλωνε Σύρος πρόσφυγας και έγινε ακραίος στην Ευρώπη» [βίντεο]

Ο 24χρονος Ανίς Αμρί έπινε, έκανε χρήση ναρκωτικών, δεν ήταν θρήσκος και είχε πολλές συντρόφους, σύμφωνα με τον πατέρα του 

Μετά τη φονική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, ο πατέρας του 24χρονου Ανίς Αμρί που παρέσυρε με φορτηγό μέχρι θανάτου 12 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον 48 μίλησε για τον δράστη εξηγώντας ότι ο γιος του ριζοσπαστικοποιήθηκε στην Ευρώπη.
Ο Μουσταφά Αμρί από το Καϊρουάν της Τυνησίας παραχώρησε δηλώσεις στους Times επισημαίνοντας πως ο 24χρονος έφυγε από τη γενέτειρά του το 2011 λίγο καιρό μετά την Αραβική Άνοιξη με προορισμό την Ευρώπη.

«Εγκατέλειψε το σχολείο και ταξίδεψε στην Ιταλία. Είχε εμπλακεί σε κλοπές και πυρπόλησε ένα σχολείο και ένα καταφύγιο μεταναστών. Εξέτισε τετραετή ποινή κάθειρξης στην Ιταλία και εκεί γνώρισε μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων», δήλωσε ο πατέρας του μακελάρη.

Στη συνέχεια, ο Αμρί έφυγε για τη Γερμανία μαζί με μία ομάδα μεταναστών, δηλώνοντας στις αρμόδιες αρχές ότι ήταν Σύρος πρόσφυγας που ήθελε να φύγει από τη χώρα για να γλιτώσει από τον πόλεμο.


Ο Μουσταφά Αμρί πρόσθεσε ότι ο γιος του έκανε χρήση ναρκωτικών και κατανάλωνε αλκοόλ για να «ξεφύγει από τη φτώχεια γύρω του» και πως όσο βρισκόταν στο εξωτερικό δεν επικοινωνούσε ποτέ μαζί του, παρά μόνο με τα αδέλφια του.

«Δεν έστειλε ποτέ χρήματα, αλλά μία φορά είχε στείλει ένα κινητό τηλέφωνο και ένα κουτί με σοκολατάκια μέσω ενός Τυνήσιου φίλου του που κάποτε ζούσε στην Ιταλία», είπε ο πατέρας του, συμπληρώνοντας ότι ο γιος του ήταν «σαν όλα τα παιδιά του χωριού, πήγε στο Δημοτικό εδώ και συνέχισε στο Γυμνάσιο στο Καϊρουάν, αλλά το εγκατάλειψε εξαιτίας της φτώχειας».


Όπως είπε ο πατέρας του τρομοκράτη «εργάστηκε στα χωράφια και μερικές φορές ήταν πλανόδιος πωλητής. Έπινε με τους φίλους του και αυτό τον οδήγησε αρκετές φορές στη σύλληψη. Το όνομά του είχε υπήρχε σε πολλές υποθέσεις για χρήση κάνναβης, ληστείας και βίας».

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι ο Αμρί ήταν λάτρης του ποδοσφαίρου, ότι δεν ήταν θρήσκος και πως είχε πολλές συντρόφους.

Από την άλλη, ο αδελφός του, Αμπντελκαντέρ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων περιέγραψε την έκπληξή του όταν είδε τη φωτογραφία του Ανίς λέγοντας: «Δεν πίστευα στα μάτια μου. Είμαι σε κατάσταση σοκ και δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτός διέπραξε το έγκλημα».


Εντούτοις, ο νεαρός άνδρας τόνισε πως «αν είναι ένοχος, του αξίζει η καταδίκη. Απορρίπτουμε την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες. Δεν έχουμε συναναστροφές με τρομοκράτες».

Σε αντίθεση με τον πατέρα του, πάντως, είπε ότι ο 24χρονος έστελνε χρήματα στην οικογένειά του.

Η αδελφή του, Νατζούα, σε κατάσταση σοκ εξήγησε ότι ακόμα δεν πιστεύει πως ο Ανίς ήταν ο οδηγός του φορτηγού που αιματοκύλισε το Βερολίνο προσθέτοντας: «Δεν καταλάβαμε ποτέ ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήμασταν σε επαφή μέσω Facebook και ήταν πάντα χαμογελαστός και πρόσχαρος».


Επισημαίνεται πως τα αδέλφια του 24χρονου έκαναν έκκληση να παραδοθεί στις γερμανικές αρχές, λέγοντας: «Αν με κοιτάει τώρα, θέλω απλά να τον κατηγορήσω για ό,τι έκανε και να του ζητήσω να παραδοθεί».
Τα αδέλφια του μακελάρη μιλώντας σε κάμερα ο μεν Αμπντελακαντέρ δήλωσε σοκαρισμένος, ενώ ο δε Γουάλιντ Αμί Αν δήλωσε πως «αν με κοιτάει τώρα, θέλω απλά να τον κατηγορήσω για ότι έκανε».