21 Δεκεμβρίου 2016

ΓΑΤΑΚΙ! ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ! Τσίπρας: Δεν ξέρω αν ο Τσακαλώτος έστειλε την επιστολή στις Βρυξέλλες, ήμουν στην Κρήτη -Του έχω εμπιστοσύνη

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει λόγος για πρόωρες εκλογές, όπως και τον στόχο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στα τέλη Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός μίλησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά από την ολοκλήρωση της ψήφισης της τροπολογίας για τον ΦΠΑ στα νησιά. Οταν ρωτήθηκε για το αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε στις Βρυξέλλες την επιστολή με τις διαβεβαιώσεις που ζήτησαν οι Ευρωπαίοι, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, γιατί ήταν στην Κρήτη. «Υποθέτω την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προσφύγει στις κάλπες. «Ποιος ο λόγος να πάμε σε εκλογές; Δεν υπάρχει λόγος, δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές», πρόσθεσε. «Στόχος μας είναι η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου. Αυτό θέλουμε, γι' αυτό παλεύουμε», συμπλήρωσε, αναφέροντας ακόμη ότι στόχος είναι η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ τον Μάρτιο.

«Το 2017 θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα: Συνταγματική Αναθεώρηση, Παραγωγική
Ανασυγκρότηση της χώρας είναι οι βασικές προτεραιότητες», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις εκλογές στη Γερμανία. «Το ενδιαφέρον είναι το ποιος θα είναι ο υπουργός Οικονομικών», παρατήρησε γελώντας.

Για το Κυπριακό, δήλωσε ότι «μετά τις γιορτές προετοιμαζόμαστε για τη Γενεύη, δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις, είναι ο γνωστός Ερντογάν. Αν γίνει δημοψήφισμα στην Κύπρο θα πάρουμε θέση, δεν θα παίξουμε τις κουμπάρες», ανέφερε σχετικά.