13 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΣΙΠΡΑ! Βίντεο: Τα... άψογα αγγλικά του νέου υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας

«Yes», «no», και... «uaind» οι λέξεις που με χαρακτηριστική ιταλική προφορά είπε ο  Αντζελίνο Αλφάνο στην επίτροπο Μάλμστρομ

Μπορεί ο Αντζελίνο Αλφάνο να ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, όμως η ευχέρειά του στις ξένες γλώσσες και δη την αγγλική δεν αναλογεί στο πόστο που καλείται να υπηρετήσει.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από βίντεο που «ανακάλυψαν» ιταλικά δίκτυα, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην υπουργός Εσωτερικών πρωταγωνιστεί σε ένα αμήχανο επεισόδιο, καθώς καλείται να μιλήσει στα αγγλικά με την τότε επίτροπο για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ.

Ήταν 27 Αυγούστου του 2014 όταν ο Αλφάνο έφτανε ελαφρώς αργοπορημένος σε προγραμματισμένη συνάντηση για θέματα μετανάστευσης με την επίτροπο Μάλμστρομ.
Ο τότε υπουργός Εσωτερικών επιχείρησε να δικαιολογήσει την καθυστέρηση… ξεδιπλώνοντας τις γνώσεις του στις ξένες γλώσσες.

Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια, οι μόνες σκόρπιες λέξεις που κατάφερε να πει στην επίτροπο ήταν: «Yes», «no», και «uaind» καθώς επιχειρούσε να εξηγήσει στην απορημένη αξιωματούχο ότι φυσούσε ισχυρός άνεμος που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην προσγείωση του αεροσκάφους του.

Η Μάλμστρομ, η οποία πλέον είναι επίτροπος Εμπορίου, γρήγορα διόρθωσε τον Αλφάνο λέγοντας «wind», με τον Ιταλό υπουργό να επαναλαμβάνει σαν καλός μαθητής την σωστή προφορά της λέξης.