14 Δεκεμβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Άδωνις: «Είστε παιχνιδάκια του Σόιμπλε-κ Φωτίου εδώ δεν φτιάχνουμε γεμιστά και δεν μοιράζουμε μαρμελάδες»

Επίθεση και από Λοβέρδο: «Κοροϊδεύετε τον κόσμο»

Στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής περνούν οι κλυδωνισμοί που προκαλεί η απόφαση της ευρωζώνης να «παγώσει» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, λόγω των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα

Στην αίθουσα της Ολομέλειας περνούν οι κλυδωνισμοί που προκαλεί η απόφαση της ευρωζώνης να «παγώσει» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους, λόγω των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο Κοινοβούλιο συζητείται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το κοινωνικό μέρισμα, στο οποίο έχει προστεθεί τροπολογία, που εξειδικεύει τον τρόπο χορήγησης του εφάπαξ επιδόματος στους συνταξιούχους.

Η επίμαχη τροπολογία συγκέντρωνε την ευρύτατη πλειοψηφία της Βουλής. Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις ανατρέπουν τα δεδομένα.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, με παρέμβασή του στην συζήτηση, είπε: «Είστε υποχρεωμένοι να μας πείτε για ό,τι συζητείται εκτός αίθουσας. Έχουμε την αίσθηση ότι κοροϊδεύετε κόσμο. Βάζετε τη Βουλή να ψηφίσει και την καλείται να ξεψηφίσει», για να προσθέσει: «Πρέπει να διευκρινίσει η κυβέρνηση πριν τις ψηφοφορίες και το ζήτημα που αφορά στην τροπολογία για το εφάπαξ, αλλά και για το αν έχετε ή όχι συμφωνήσει για δέκα χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα».

«Ξέρετε τι κάνετε;» ρώτησε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης την πλειοψηφία. «Ξαναβλέπουμε το θέατρο του παραλόγου που ζήσαμε το καλοκαίρι του 2015» συμπλήρωσε.

«O ESM παγώνει την ρύθμιση για το χρέος. Εμείς ως ΝΔ είπαμε ότι ψηφίζουμε την ρύθμιση, γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη. Άλλο πράγμα είναι αυτό και άλλο να το κάνεις με τρόπο που εκθέτει συνολικά την χώρα» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Απαντώντας, δε, στην κυβέρνηση, που επιχειρεί να ταυτίσει την αντιπολίτευση με την Τρόικα, είπε: «Το ποιος είναι με την Τρόικα αποδείχθηκε. Επίσης, ο Βαρουφάκης μας αποκάλυψε ότι ο κ. Σόιμπλε του είπε ότι είχε αποφασίσει από τον Ιούνιο 2014 να διώξει την κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί θα έβγαζε την χώρα από τα μνημόνια. Εσείς είστε εκπρόσωποι των δανειστών που μας φορτώσατε τον "κόφτη", το υπερταμείο και τόσα άλλα. Μας φορτώσατε με ψέματα, για να πάρετε την εξουσία και να γίνεται τα παιχνιδάκια του Σόιμπλε».

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ο Άδωνις στην Φωτίου: Εδώ δεν φτιάχνουμε γεμιστά και δεν μοιράζουμε μαρμελάδες

Επίθεση στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Γεωργιάδης ρώτησε «αν έχετε καταλάβει ότι είστε κυβέρνηση;». Εν συνεχεία διέκρινε γκριμάτσες, όπως είπε, στο πρόσωπο της αναπληρώτριας υπουργού και επισήμανε ότι «η κ. Φωτίου είχε πει ότι προ ενός μηνός ότι η β’ αξιολόγηση έχει κλείσει».

Μετά από αυτή την τοποθέτηση, ακολούθησε η αντίδραση της αναπληρώτριας υπουργού με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να ζητά την «προστασία» του προεδρείου της Βουλής από την κ. Φωτίου και τοποθετήσεις για γεμιστά και μαρμελάδες.

«Κ. Πρόεδρε θέλω να με προστατεύσετε από την κ. Φωτίου, αν θέλει μπορεί να πάρει τον λόγο μετά», είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Εδώ δεν φτιάχνουμε γεμιστά ούτε μοιράζουμε μαρμελάδες, εδώ είναι Κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για να καταλήξει: «Πιο αστείο πράγμα από το να είστε εσείς υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν έχει υπάρξει».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:


enikos.gr

Δείτε όλη την ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη