08 Δεκεμβρίου 2016

ΓΑΤΑΚΙ ο Βούτσης: Κακώς εμπλέκουν την Γεννηματά στη λίστα Μπόργιανς

Την πλήρη συμπαράστασή του στην Φώφη Γεννηματά την οποία δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας ενέπλεξε στη λίστα Μπόργιανς εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε απαράδεκτη την ύπαρξη δημοσιευμάτων για πολιτικά πρόσωπα χωρίς να υπάρχει τεκμηρίωση και στοιχεία που να τα αποδεικνύουν.

Οπως είπε, πρέπει να σταματήσει η λογική του «γράφω κάτι», με τον πολιτικό να καλείται να παρουσιάσει αποδείξεις. Με αυτόν τον τρόπο, τόνισε ο κ. Βούτσης, θα ζήσουμε καταστάσεις μακαρθισμού και αυτό είναι απαραδεκτό και σε αυτό συντάσσεται με την Φωφη Γεννηματά. «Ευλόγως θεωρεί εαυτήν θιγμένη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Σε αυτό που διαφωνεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι οι αιτιάσεις της ότι το Μαξίμου σχετίζεται με το εν λόγω πρωτοσέλιδο. Παράλληλα, διαφωνεί με το να ασχοληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με το θέμα, καθώς θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως μικρό Εφετείο για τέτοιες υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η νεοεκδοθείσα εφημερίδα «Documento» (Καλογρίτσας-Βαξεβάνης) την περασμένη Κυριακή ενέπλεξε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της την Φώφη Γεννηματά, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Θεόδωρο Πάγκαλο με τη λίστα Μπόργιανς.

Τέλος, ο κ. Βούτσης, σχολιάζοντας τα της διαπραγμάτευσης ανέφερε πως κατά τη σημερινή του ομιλία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προχώρησε επίτηδες σε πρόταση πλεονάσματος 2,5% και 1,5% πλεόνασμα, στέλνοντας μήνυμα προς τους εταίρους και τους βουλευτές. Ο κ. Βούτσης υποστήριξε πως στη βάση αυτής της πρότασης η κυβέρνηση ζητάει την διαπραγμάτευση. Μάλιστα, σχολίασε πως ήδη πολλοί δέχονται την πρόταση αυτή.