16 Δεκεμβρίου 2016

Ο Νικολά Σαρκοζί προαλείφεται για νέος πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν!

Σύμφωνα με τη γαλλική έκδοση του περιοδικού GQ ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας είναι ο βασικός υποψήφιος για να αναλάβει τα ηνία των Παριζιάνων
Η αποτυχία του στον πρώτο γύρο των εκλογών για τον υποψήφιο της γαλλικής Δεξιάς για τις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, τον οδήγησε στο να ανακοινώσει την αποχώρηση του από την κεντρική πολιτική σκηνή της Γαλλίας.
Απ’ ότι φαίνεται όμως ο Νικολά Σαρκοζί δεν θα μείνει για πολύ καιρό μακριά από το δημόσιο βίο της χώρας καθώς στην τελευταία του έκδοση το περιοδικό GQ αποκαλύπτει ότι ο Σαρκοζί είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει το νέο πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ως γνωστόν ελέγχεται μετοχικά από τον Εμίρη του Κατάρ Ταμίν Αλ Θάνι.

Ο τελευταίος το καλοκαίρι είχε απαιτήσει την απομάκρυνση του Λοράν Μπλαν από τον πάγκο του συλλόγου, που τον αντικατέστησε με τον Ισπανό Ουνάι Έμερι, αλλά η αποτυχία κατάκτησης της πρώτης θέσης στον όμιλο του CL και η μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα (3η πίσω από τις Νις, Μονακό) σήμαναν και το τέλος του χρόνου που είχε στη διάθεση του ο νυν πρόεδρος Νασέρ Αλ Κελαΐφι.


Ο Νικολά Σαρκοζί με τον Σεΐχη του Κατάρ Χαμαντ Αλ Θάνι.

Ο Αλ Θάνι θέλει να δώσει νέα πνοή στην Παρί, η οποία στις αρχές Φεβρουαρίου αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα για τους «16» του Champions League κι ο Σαρκοζί εμφανίζεται να έχει το προβάδισμα, εκτός κι αν η διαρροή του ονόματος του παίζει κι ένα ρόλο… σφυγμομέτρησης. Κι αυτό γιατί από τη στιγμή που η Παρί πέρασε στα χέρια του Εμίρη δεν είναι και η πλέον αγαπητή ομάδα, ενώ κι ο Σαρκοζί δεν είναι και ο πλέον αγαπητός πολιτικός (το αντίθετο μάλιστα).

Ωστόσο είναι δεδηλωμένος οπαδός του συλλόγου και παρακολουθεί σχεδόν όλα τα παιχνίδια, έχει εξαιρετική σχέση με την οικογένεια Αλ Θάνι (βοηθώντας το Κατάρ να πάρει το παγκόσμιο κύπελλο του 2022) ενώ το μακρινό 2008 είχε δηλώσει πως «αν δεν επανεκλεγώ, θα ήθελα το 2017 να αναλάβω την προεδρία της Παρί».