01 Δεκεμβρίου 2016

ΟΚ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΞΥΡΙΣΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΕΣ! Γ.Γ Ισότητας: Απαράδεκτα τα σεξιστικά σχόλια εις βάρος Αχτσιόγλου-Νοτοπούλου

Όταν ο Πολάκης έβριζε την Τσικρικά ως "θεραπαίνιδα" ήταν όλα καλά ε;

«Ασπίδα» στην υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και την επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου υψώνει η γ.γ. Ισότητας Φύλων.

Σε ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της «στα σεξιστικά σχόλια εναντίον των γυναικών σε θέσεις ευθύνης» γενικώς και ειδικώς εις βάρος της νέας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρίας Έφης Αχτσιόγλου και της επικεφαλής του νέου Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κυρίας Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Είχαν την «ευκαιρία» να ακούσουν ως γυναίκες από… συμβουλές για την ερωτική τους ζωή έως στυλιστικές παρεμβάσεις» τονίζει η γ.γ. Ισότητας.

Σημειώνει δε πως «εάν δεν είναι ορατός ο σεξισμός, αρκεί να βάλουμε στη θέση τους έναν οποιοδήποτε νέο άνδρα Υπουργό ή επικεφαλής γραφείου Πρωθυπουργού και ας αναρωτηθούμε: Θα ακούγαμε ή θα διαβάζαμε ποτέ για τα παπούτσια του, το κοστούμι του ή το κούρεμά του; Θα μας απασχολούσε με ποιον ή ποια σχετίζονται;».

Η γ.γ. Ισότητας δεν αμφισβητεί ότι ο κάθε πολιτικός και η κάθε πολιτικός και δημόσιο πρόσωπο υποβάλλονται σε πολυεπίπεδη κριτική. Ωστόσο, σημειώνει ότι «οι γυναίκες συγκεκριμένα είναι εκείνες που μετατρέπονται σε βορά ενός αδηφάγου κιτρινισμού, με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την παραγωγή και αναπαραγωγή σεξιστικών πρακτικών, που υπονομεύουν την πολιτική οντότητα και δράση τους μετατρέποντάς τις σε σεξουαλικά αντικείμενα».

Τονίζει δε πως «η οποιαδήποτε κριτική πρέπει να εστιάζει στις ικανότητες, στην αποτελεσματικότητα άσκησης καθηκόντων και στην άρθρωση του πολιτικού λόγου και όχι στο νεαρό της ηλικίας ή σε μία «ευπρεπή» εμφάνιση».