05 Δεκεμβρίου 2016

Δήμαρχος Καστελόριζου: Εκτός από ΣΥΡΙΖΑίους, ψεκασμένους και ΧΑυγίτες, ο Καμμένος να φέρει και κανα γιατρό!

Η απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμύνης να μεταβεί στο Καστελόριζο, μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Ο υπουργός αποφάσισε να γίνει εκεί η συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.

Το paraskhnio.gr μίλησε με τον δήμαρχο του ακριτικού νησιού μας, Παύλο Πανηγύρη, ο οποίος εξέφρασε την άποψή του για αυτήν την επίσκεψη.

«Δεν έχει σημασία ποιοι βουλευτές έρχονται. Δεν έχει σημασία από ποιο κόμμα είναι. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μας δίνουν σημασία. Να ενδιαφέρονται για το νησί. Να σκεφτόμαστε κι εμείς ότι μας νοιάζονται. Κάτι το οποίο δεν έκαναν εδώ και τόσα χρόνια» είπε ο κ. Πανηγύρης.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουμε τουρκικές παραβιάσεις πάνω από το Καστελόριζο. Τι κάνουν οι πολιτικοί για το Καστελόριζο; Μέχρι και πριν από λίγους μήνες δεν ενδιαφερόταν κανείς για το Καστελόριζο. Να έρχονται να δίνουν το παρών στο νησί μας, και όχι να κάθονται στις καρέκλες τους στη Βουλή. Ξέρουν άραγε ποιο ήταν το Καστελόριζο; Είναι καιρός να το γνωρίσουν επιτέλους» τόνισε ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού μας.

«Τους Τούρκους δεν τους προκαλούν οι επισκέψεις πολιτικών στο νησί μας. Τους προκαλεί το ότι το Καστελόριζο είναι ελληνικό. Όταν θα γίνει κάτι με τους απέναντι, εμείς είμαστε η πρώτη γραμμή. Έχουμε όπλα να υπερασπιστούμε τα σπίτια μας. τον Τούρκο δεν χρειάζεται να τον προκαλέσει κάποιος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αισθανόμαστε μοναξιά από την ελληνική κυβέρνηση. Να έρθουν και άλλοι να επισκεφθούν το νησί, και να προσκαλέσουν ακόμη περισσότερους, ώστε να γίνονται συχνά συνέδρια και πολιτικές συναντήσεις εδώ. Δεν με ενδιαφέρουν οι πολιτικοί. Με ενδιαφέρει το νησί. Για αυτό αγωνιζόμαστε. Για αυτό αγωνίζονται όλοι οι κάτοικοί του. Αυτοί είναι που το κράτησαν ελληνικό».

Ο κ. Πανηγύρης όμως έκανε και μία καταγγελία στο paraskhnio.gr, που αφορά τον γιατρό του νησιού.

«Δεν έχουμε καν γιατρό. Εδώ και 7 χρόνια, ο διευθυντής του περιφερειακού νοσοκομείου είναι αποσπασμένος στον Βύρωνα, παρόλα αυτά όμως συνεχίζει να παίρνει τα 500 ευρώ μπόνους που λαμβάνει ο εκάστοτε διευθυντής. Και επειδή ακόμη κατέχει αυτήν τη θέση δεν μπορεί κάποιος άλλος να τον αναπληρώσει», είπε αγανακτισμένος.

«Εγώ δεν ανήκω σε κανένα κόμμα» συνέχισε. «Εγώ ανήκω στο κόμμα του Καστελόριζου. Η Επιτροπή που ήρθε ελπίζουμε να δουν το νησί, και μαζί και τα προβλήματά του. Καλοδεχόμαστε τις επισκέψεις οποιουδήποτε πολιτικού φορέα, και θέλουμε να γίνουν ακόμα περισσότερες επισκέψεις, για να βγουν τα προβλήματα του Καστελόριζου προς τα έξω».

Στέλιος Προμπονάς
paraskhnio.gr