14 Δεκεμβρίου 2016

ΞΥΝΕΙ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ! Στο Βερολίνο Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου την Πέμπτη-Εκλιπαρούν συνάντηση με Σόιμπλε

Στη γερμανική πρωτεύουσα θα βρεθούν την Πέμπτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Εφη Αχτσιόγλου.

Αφορμή για το ταξίδι των δύο υπουργών στο Βερολίνο είναι η παρουσία τους σε δύο διαφορετικά συνέδρια- του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ ο κ. Τσακαλώτος και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς η κ. Αχτσιόγλου- αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει οριστεί συνάντηση του πρώτου με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε ερώτηση για το αν θα συναντήσει τον Γερμανό ομόλογό του, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε «Δεν νομίζω, δεν έχει κανονιστεί». Οταν δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν θα δει τον κ. Σόιμπλε την Παρασκευή- όταν θα βρίσκεται και ο Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο- σε περίπτωση που του ζητηθεί αυτό, απάντησε: «Βεβαίως και θα πάω αν υπάρχει τέτοιο αίτημα».

Πάντως, οι δύο Ελληνες υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, σε ξένους δημοσιογράφους, επί γερμανικού εδάφους, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, αναπάντητο ερώτημα παραμένει το πότε θα αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των Θεσμών. Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, αυτός ο κύκλος συζητήσεων θα ολοκληρωνόταν στο τέλος της εβδομάδας, αλλά ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι δεν είναι γνωστό πότε θα αποχωρήσουν οι δανειστές.