09 Δεκεμβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Άγριος καβγάς Τσακαλώτου – Οικονόμου στη Βουλή: Όταν στριμώχνεσαι κάνεις σαν κυριούλα

Έντονη αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Ο κ. Οικονόμου απευθύνθηκε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σε υψηλούς τόνους στον κ. Τσακαλώτο σχετικά με τις περικοπές στις συντάξεις κατηγορώντας τον για "πολιτική απάτη", με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά «να κόψετε αυτό το ύφος, όταν έχετε κόψει δεκάδες δισ. από τις συντάξεις.

«Θα μας πεις και τι ύφος θα έχουμε;» είπε ο κ. Οικονόμου. H ένταση συνεχίστηκε ενώ αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προκείμενου να απαντήσει.

Δείτε το βίντεο:


Νέα κόντρα Τσακαλώτου - Οικονόμου στη Βουλή

Νέα αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Ο κ. Οικονόμου πήρε τον λόγο μετά την παρέμβαση του κ. Τσακαλώτου λέγοντας στον υπουργό Οικονομικών: «είναι διαγωγή και ήθος οπότε στριμώχνεστε πολιτικά να το πάτε στο προσωπικό σαν κάτι κυριούλες;»

Δείτε τον διάλογο που άναψε τα αίματα:

– Β Οικονόμου: «Πέρσι δεν κόψατε 200 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΚΑΣ; Και 600 εκατομμύρια το 2017. Σύνολο 800 θα κόψετε στους χαμηλοσυνταξιούχους στο ΕΚΑΣ και έρχεσαι σήμερα και λες 600 εκ ευρώ; Δεν είναι αυτό πολιτική απάτη;

Τσακαλώτος: Δεν είναι έτσι…
Οικονόμου: «Έτσι δικαιολογείς τα νεοφιλελεύθερα ακροδεξιά κοψίματά σου;».
Τσακαλώτος: «Δεν ντρέπεσαι;».
Οικονόμου: «Εσύ να ντρέπεσαι με την εξαπάτηση που κάνεις. Έχεις κόψει 3,5 δις σε 2 χρόνια και αυτό το λέτε κοινωνική πολιτική;».
Τσακαλώτος: «Εσείς έχετε κόψεις δεκάδες δις. Αλλάξτε ύφος».
Οικονόμου: «Θα μας πεις και τι ύφος θα έχουμε; Αλλού θα κάνεις υποδείξεις».

Τσακαλώτος: « Καταλαβαίνω κε Οικονόμου το θυμό σας γιατί κι εγώ αν είχα φύγει από το ΠΑΣΟΚ στο πρώτο Μνημόνιο επειδή ήταν δεξιό, πήγαινα στη ΔΗΜΑΡ, για να καταλήξω σε ΝΔ με τον κο Μητσοτάκη να λέω ότι θα μειώσω φόρους για να μην έχουμε παιδεία και υγεία έτσι θα ένιωθα. Τα συγχαρητήριά μου».
Οικονόμου: «Έχω κι εγώ φάκελο για τα προσωπικά του καθενός αλλά δεν μιλάω. Είναι διαγωγή και ύφος όποτε στριμώχνεστε να το πηγαίνετε στο προσωπικό σαν κάτι κυριούλες;»

Τσακαλώτος: «Δεν ξέρετε να διαβάζετε τον προϋπολογισμό. Είναι διαθέσιμοι οι συνεργάτες μας να σας κάνουν δίωρα μαθήματα σήμερα το απόγευμα, αύριο πρωί και βράδυ για να τα μάθετε καλύτερα».

Δείτε το βίντεο:


Για την κόντρα που ξέσπασε στη Βουλή με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο μίλησε αποκλειστικά στο paraskhnio.gr ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου.

«Είπα στον κύριο Τσακαλώτο σε ποιες σελίδες του προϋπολογισμού να πάει να κοιτάξει για τις δαπάνες στην Υγεία. Δεν είναι καλά τα ελληνικά του και δεν έχει διαβάσει τον προϋπολογισμό. Αφού συμβουλευόταν έναν νεαρό, ο οποίος κρατούσε ένα λάπτοπ, που περιείχε τον προϋπολογισμό» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Τον ρώτησα συγκεκριμένα πράγματα και από συγκεκριμένες σελίδες» συνέχισε. «Εκείνος δεν είχε τι να απαντήσει και το πήγε επί προσωπικού».