25 Δεκεμβρίου 2016

Αντετοκούνμπο: Απίστευτο το πόσους μεγάλους σκόρερ αφήνει πίσω του!

Ο Κέμπα Ουόκερ, ο “Μέλο”, ο Μπράντλεϊ Μπιλ, ο Τάουνς, ο Χέιγουορντ, , ο ΜακΚόλουμ, ο Κέβιν Λοβ, ο Κάιλ Λάουρι, ο Ουίγκινς, ο Πολ Τζορτζ, ο Ζακ Λαβίν, ο Κλέι Τόμπσον, ο Μπλέικ Γκρίφιν, ο Χάρισον Μπαρνς και ο Μπρουκ Λόπεζ.

Τι στο καλό μας έπιασε και αραδιάσαμε ένα κάρο ονόματα και μάλιστα πρώτης γραμμής; Και τι κοινό έχουν; Βρίσκονται όλοι κάτω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ του ΝΒΑ!

Ο Έλληνας άσος ανέβηκε στην 15η θέση της σχετικής κατάταξης, καθώς στα τελευταία παιχνίδια έχει ανεβάσει θεαματικά τα νούμερα του (πέντε φορές με +28 πόντους στα 5/7 ματς που πέρασαν) και πλέον ο μέσος όρος του έφτασε τους 23,4 πόντους.

Βρίσκεται μάλιστα μία ανάσα από τον Τζον Ουόλ στην παραπάνω θέση που μετράει αυτή τη στιγμή 23,5 πόντους και λίγο ακόμα από τον Κάιρι Ίρβινγκ των 23,8 πόντων. Είναι λεπτές αυτές οι ισορροπίες και η λογική λέει πως όσο εύκολα μπορεί να σκαρφαλώσει μερικές θέσεις ακόμα, αλλά τόσο πιθανό φαντάζει να τον προσπεράσουν στο μέλλον κάποιοι από αυτούς που αναφέραμε στον πρόλογο μας.

Ο Αντετοκούνμπο είναι επίσης 16ος ριμπάουντερ, 19ος πασέρ, πέμπτος μπλοκέρ και πέμπτος στα κλεψίματα. Δεν υπάρχει άλλος παίκτης στο ΝΒΑ που να πλασάρεται στο Τοπ20 των πέντε αυτών πιο σημαντικών στατιστικών κατηγοριών ως τώρα…


Πηγή:www.eurohoops.net