12 Δεκεμβρίου 2016

Δώρο για Ολυμπιακό, δύσκολα για ΠΑΟΚ!

Οι Πειραιώτες στάθηκαν τυχεροί στην κλήρωση της επόμενης φάσης της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με το τουρκικό εμπόδιο της Οσμανλίσπορ που προέκυψε, ασφαλώς, να μην προκαλεί ανησυχία στην ομάδα του Πάουλο Μπέντο αν καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο ΠΑΟΚ είχε... συγκλονίσει στην προσπάθεια που έκανε το καλοκαίρι του 2013 να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας αποκλειστεί από τη Σάλκε, την οποία τότε είχε κοντράρει στα ίσια επί Στέφενς στον πάγκο και φέτος βρίσκει ξανά μπροστά του τους «βασιλικούς μπλε».

Tα πρώτα ματς θα γίνουν στις 16 Φεβρουαρίου στο Καραϊσκάκη και την Τούμπα και οι ρεβάνς στις έδρες των αντιπάλων.

Δύσκολα τα πράγματα και για τον ΑΠΟΕΛ που καλείται να κοντραριστεί με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, με το πρώτο ματς στην έδρα των μαχητικών Βάσκων. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κληρώθηκε με τη Σεντ Ετιέν σε μια εξέλιξη που προκάλεσε χαμόγελα στους «κόκκινους διαβόλους», παρά τη γενικότερη μέτρια εικόνα της φετινής σεζόν, ενώ και η Τότεναμ όταν είδε ότι θ' αντιμετωπίσει τη Γάνδη, άρχισε να σκέφτεται πως... έχει ζουμί φέτος η Ευρώπη και μπορεί να συνεχίσει μέχρι Άνοιξη.

Η Γκενκ του Νίκου Καρέλη απέναντι στην Άστρα Γκιούργκιου, η Φιορεντίνα με τη Γκλάντμπαχ συγκεντρώνουν αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον, με τη Βιγιαρεάλ η Ρόμα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «32»:

Αθλέτικ Μπιλμπάο – ΑΠΟΕΛ

Λέγκια Βαρσοβίας – Άγιαξ

Άντερλεχτ – Ζενίτ

Άστρα Γκιουργκίου – Γκενκ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεντ Ετιέν

Βιγιαρεάλ – Ρόμα

Λουντογκόρετς – Κοπεγχάγη

Θέλτα – Σαχτάρ Ντόνετσκ

Ολυμπιακός – Οσμανλισπόρ

Γάνδη – Τότεναμ

Ροστόφ – Σπάρτα Πράγας

Κράσνονταρ – Φενέρμπαχτσε

Μπορούσια Γκλάντμπαχ – Φιορεντίνα

Άλκμααρ – Λιόν

Χάποελ Μπερ Σεβά – Μπεσίκτας

ΠΑΟΚ - Σάλκε

Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν στις 16 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 23 του ίδιου μήνα.


Έχει ανοιχτούς λογαριασμούς ο ΠΑΟΚ με τη Σάλκε
Δείτε το προφίλ της Σάλκε που θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ για την φάση των «32» του Europa League.

Τρία χρόνια μετά και οι δρόμοι του ΠΑΟΚ και της Σάλκε συναντώνται και πάλι, αυτή την φορά για την φάση των «32» του Europa League.

Αυτή την φορά, ο «δικέφαλος του Βορρά» θέλει να πάρει ρεβάνς για τον αποκλεισμό του 2013 όταν είχε ξανασυναντήσει τους «βασιλικούς μπλε» στα play-offs του Champions League. Τότε οι Γερμανοί είχαν βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αφού ο ΠΑΟΚ με τον Χουμπ Στέφενς στον πάγκο του είχε πάρει εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) στο πρώτο ματς με σουτάρα του Μίροσλαβ Στοχ. Στον επαναληπτικό της Τούμπας, η ομάδα του Ρουρ είχε φύγει νικήτρια ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι (στο οποίο ο «δικέφαλος» δεν είχε λόγω τιμωρίας τον κόσμο το πλευρό του) με σκορ 3-2 και πήρε εκείνη το εισιτήριο των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Φέτος, η Σάλκε δεν ικανοποιεί με τις εμφανίσεις της στην Bundesliga, καθώς βρίσκεται στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 17 βαθμούς. Αντίθετα, στην Ευρώπη η πορεία της κρίνεται άκρως ικανοποιητική. Μπήκε χωρίς αγώνα για τα προκριματικά στον 9ο όμιλο του Europa τερματίζοντας άνετα στην κορυφή με 15 βαθμούς. Στην 2η θέση άφησε την Κράσνονταρ (7 βαθμοί) ενώ στην 3η και 4η τερμάτισαν οι Σάλτσμπουργκ (7β) και Νις (6β.), αντίστοιχα.

inner
Οσμανλίσπορ: Η μεγάλη έκπληξη του Europa League αντίπαλος του Ολυμπιακού


Η ανερχόμενη δύναμη του τουρκικού ποδοσφαίρου, η οποία άφησε 2η στον όμιλο της την Βιγιαρεάλ είναι η αντίπαλος των ερυθρόλευκων στους «32» της διοργάνωσης – Δείτε το προφίλ της ομάδας της ΆγκυραςΑντίπαλος του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League θα είναι η Οσμανλίσπορ με την πρώτη αναμέτρηση να γίνεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» (16/2) κι ο επαναληπτικός στο «Οσμανλί Στάντιουμ» (23/2). Η ομάδα της Άγκυρας τερμάτισε πέμπτη την περασμένη περίοδο στην Τουρκία εξασφαλίζοντας την έξοδό της στην Ευρώπη για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Κατάφερε να φτάσει μέχρι τους ομίλους ξεκινώντας από τον δεύτερο προκριματικό γύρο και αποκλείοντας διαδοχικά τη Ζίμπρου από τη Μολδαβία (5-0, 2-2), τη Νόμε Κάλιου από την Εσθονία (1-0, 2-0) και τη Μίντιλαντ (2-0, 1-0).

Στους ομίλους έκανε εξαιρετική πορεία τερματίζοντας πρώτη από το δωδέκατο όμιλο με 10 βαθμούς και αφήνοντας δεύτερη τη Βιγιαρεάλ. Μάλιστα νίκησε την ισπανική ομάδα στο «Μαδριγάλ» (1-2) παίρνοντας 1-1 στην Άγκυρα, ενώ στην έδρα της νίκησε τη Ζυρίχη και τη Στεάουα με 2-0, χάνοντας όμως εκτός με 2-1.

Ιδρύθηκε το 1978, έδρα της είναι το Οσμανλί Στάντιουμ, 19.000 θεατών και χρώματά της είναι το κίτρινο και το μαύρο. Στον πάγκο της βρίσκεται ο Τούρκος Μουσταφά Ρετσίτ Ακτσάι. Πιο διάσημος παίκτης της είναι ο 35χρονος Καμερουνέζος φορ Πιέρ Γουεμπό, ενώ ξεχωρίζουν επίσης ο φορ από το Μάλι Τσεΐχ Ντιαμπατέ και ο Πορτογάλος αμυντικός Τιάγκο Πίντο.

Αναλυτικά το ρόστερ της:
Τερματοφύλακες
Χακάν Αρικάν (Τουρκία)
Αχμέτ Εγίπ Τουρκασλάν (Τουρκία)
Ζιντρούνας Καρτσεμάρσκας (Λιθουανία)

Αμυντικοί
Αβντίγια Βρσάγεβιτς (Βοσνία)
Λούκας Σουκάλα (Πολωνία)
Κοράι Αλτινάι (Τουρκία)
Αϊκούτ Ντεμίρ (Τουρκία)
Τιάγκο Πίντο (Πορτογαλία)
Βάτσλαβ Προχάτζκα (Τσεχία)
Μουχάμεντ Μπαγίρ (Τουρκία)
Νουμάν Τσουρούσκου (Τουρκία)
Ταχά Αγιάν (Τουρκία)
Αλασανέ Ντιαμπί (Σενεγάλη)

Μέσοι
Μεχμέτ Γκιουβέν (Τουρκία)
Εντζίν Μπεκντεμίρ (Τουρκία)
Μπαντού Εντιάγ (Σενεγάλη)
Ερτνάλ Κιλιτσασλάν (Γερμανία)
Αντριάν Ρεγκατέν (Μαρόκο)
Σινάν Κουρτ (Τουρκία)
Αμινού Ουμάρ (Νιγηρία)
Ντζον Ντελάρζ (ΛΔ Κονγκό)
Μουσά Τσαγκιράν (Τουρκία)
Άνταμ Μαχέρ (Ολλανδία)

Επιθετικοί
Πιέρ Γουεμπό (Καμερούν)
Σεΐκ Ντιαμπατέ (Σενεγάλη)
Ραούλ Ρουσέσκου (Ρουμανία)