19 Δεκεμβρίου 2016

ΜΑΛ@ΚΕΣ! ΘΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΟΥ ΟΜΟΔΟΞΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Πυροβόλησαν τον Ρώσο Πρέσβη στην Αγκυρα [εικόνα]

Πανικός επικρατεί στην Αγκυρα καθώς άγνωστος άνδρας πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, τον Ρώσο πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Κάρλοφ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του CNN Turk, ο πρέσβης πυροβολήθηκε ενώ βρισκόταν σε εγκαίνια έκθεσης γκαλερί και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ακούγονταν για περίπου 25 λεπτά πυροβολισμοί, ενώ γίνονταν επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων για τη σύλληψη του δράστη. Πληροφορίες της Hurriyet αναφέρουν ότι ο ένοπλος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Ο ένοπλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μιλούσε τουρκικά και φώναζε «Δεν θα βγω από εδώ ζωντανός, μην με πλησιάζετε!»

Πώς έγινε η επίθεση
Υπάρχουν πληροφορίες και για 3 ακόμη τραυματίες. Σύμφωνα με φωτογράφο της Hurriyet που βρισκόταν στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η Ρωσία μέσα από τα μάτια των Τούρκων», ο δράστης φορούσε μαύρα και στεκόταν πίσω από τον πρέσβη κατά την ομιλία του και οι υπόλοιποι πίστευαν ότι ήταν άνδρας της ασφάλειάς του. Τότε πυροβόλησε αρχικά στον αέρα και μετά εναντίον του πρέσβη.


Ο πρέσβης λίγο πριν από την επίθεση, ενώ μιλά μετά από τα εγκαίνια, σύμφωνα με το RT


Ο δράστης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είπε κάτι για το Χαλέπι και μετά ζήτησε από τον κόσμο να φύγει. Οσο οι παριστάμενοι έβγαιναν, πυροβόλησε ξανά το σώμα του πρέσβη. Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι μπήκε στην έκθεση δείχνοντας ταυτότητα αστυνομικού. Στην γκαλερί βρίσκονταν περίπου 100 άτομα και το κτίριο εκκενώθηκε αμέσως.

Η επίθεση εναντίον του Ρώσου πρέσβη έγινε μια ημέρα πριν την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Μόσχα για συζητήσεις με τον Ρώσο και τον Ιρανό ομόλογό του.
Η φωτογραφία που δημοσίευσε η Hurriyet.


Η ρωσική πρεσβεία να εκτιμά ότι πρόκειται για «ισλαμιστική επίθεση», ενώ τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ακούγονται πυροβολισμοί από την γκαλερί.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι διαπράχθηκε η επίθεση και πρόσθεσε ότι η Μόσχα βρίσκεται σε επικοινωνία με την Άγκυρα.

Ο Ρώσος πρέσβης



Ποιoς είναι ο Αντρέι Καρλόφ, που τον πυροβόλησαν στην Άγκυρα

Διπλωμάτης καριέρας, υπηρετούσε  στην Τουρκία από τον Ιούλιο του 2013

ανΔιπλωμάτης καριέρας με πολυετή θητεία από διάφορες θέσεις στο διπλωματικό σώμα της πρώην ΕΣΣΔ και πλέον της Ρωσίας, είναι ο 62χρονος πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ που κατά πληροφορίες έχασε ήδη  τη μάχη για τη ζωή του, στην Άγκυρα. 

Ο Αντρέι Καρλόφ γεννήθηκε το 1954 στη Μόσχα και το 1976 αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε την καριέρα του ως διπλωμάτης. Το 1992 αποφοίτησε από τη ρωσική Διπλωματική Ακαδημία.  Εχει υπηρετήσει σε πολλές θέσεις για το υπουργείο Εξωτερικών της πρώην ΕΣΣΔ και της Ρωσίας.

Ειδικότερα, έχει υπηρετήσει στην πρεσβεία της πρώην ΕΣΣΔ στην Κορέα και στη συνέχεια της Ρωσίας, επί σειρά ετών και από διάφορες θέσεις. Αργότερα έχει υπηρετήσει στην κεντρική υπηρεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ ανέλαβε καθήκοντα καθήκοντα πρεσβευτή στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2013. Είναι  παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού.