08 Δεκεμβρίου 2016

Η Ταϊλάνδη τα έβαλε με το ΒΒC: Δίωξη για δυσφήμιση του νέου βασιλιά της

Το περίφημο μέσο ενημέρωσης κατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας περί δυσφήμισης του νέου βασιλιά της χώρας - Παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο εάν έχουν επιβληθεί επίσημες κυρώσεις
Το BBC μπήκε σε περιπέτειες, με αφορμή το άρθρο της ταϊλανδέζικης online έκδοσης του δικτύου για τη ζωή του νέου βασιλιά της Ταϊλάνδης. Οι σκηνές... πλήρους υποταγής στην ενθρόνιση του playboy βασιλιά της Ταϊλάνδης έχουν προκαλέσει σάλο, με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να σηκώνει το δάχτυλο στο περίφημο μέσο ενημέρωσης. 

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας περί δυσφήμισης του νέου βασιλιά της χώρας.

«Όποιος παραβιάζει το νόμο της Ταϊλάνδης πρέπει να διώκεται και ακόμη και δημοσιογράφοι από την Ταϊλάνδη που εργάζονται στο BBC πρέπει να υποστούν τις ανάλογες ποινές», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε δημοσιογράφους.

Σε ανακοίνωσή του, το ΒBC Thai αναφέρει: «Το BBC ιδρύθηκε για τη μετάδοση αντικειμενικών, ανεξάρτητων και ακριβών ειδήσεων σε μια χώρα όπου τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν περιορισμούς. Είμαστε βέβαιοι ότι το συγκεκριμένο άρθρο πληροί τους όρους δεοντολογίας του BBC.»

Παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο εάν έχουν επιβληθεί επίσημες κυρώσεις στο BBC.

Στο πλαίσιο της έρευνας, αστυνομικοί πήγαν στα γραφεία του δικτύου στην Μπανγκόκ. Είχε προηγηθεί καταγγελία ότι το άρθρο δυσφημεί τον νέο βασιλιά.

Γονυπετείς, ακόμα και πεσμένοι εντελώς στο πάτωμα, υποβάλλουν τα σέβη τους