24 Δεκεμβρίου 2016

ΜΟΛΙΣ ΣΦΙΞΑΝ ΟΙ Κ@ΛΟΙ->Lockheed δεσμεύεται να μειώσει το κόστος των F-35 μετά το «ράπισμα» Τραμπ!

Ο νέος πρόεδρος είχε τουιτάρει πως το κόστος τους είναι εκτός ελέγχου και πως έχει ζητήσει προσφορά για μαχητικά και από την Boeing

Μετά την Boeing, που μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της δήλωσε πως θα μειώσει το κόστος κατασκευής των νέων Air Force One, και η Lockheed Martin έρχεται να ανακοινώσει δημοσίως πως... υπάκουσε στον Ντόναλντ Τραμπ και δεσμεύτηκε για «δραστική» μείωση του κόστους κατασκευής των μαχητικών της αεροσκαφών τύπου F-35!
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πρόσφατα ταχθεί κατά της παραγγελίας ύψους περίπου 400 εκατ. δολαρίων προς την βιομηχανία, μέσω αναρτήσεών του στο Twitter. Την πρώτη φορά είχε δηλώσει πως το κόστος των F-35 «είναι εκτός ελέγχου» και την δεύτερη, μόλις την περασμένη Πέμπτη το βράδυ έκανε γνωστό πως ζήτησε προσφορά για μαχητικά τύπου F-18 από την ανταγωνίστρια της Lockheed, Boeing.

Ως ένα από τα αποτελέσματα των δηλώσεων του νέου προέδρου, η μετοχή της Lockheed έκλεισε χθες Παρασκευή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με απώλειες 1,3%. Συνολικά, από τις 6 Δεκεμβρίου όταν ο Τραμπ τουίταρε για τα F-35 για πρώτη φορά, η μετοχή της έχει χάσει 6,4% - κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 5 δισ. δολάρια.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Μέριλιν Χιούσον χρειάστηκε μόλις μερικές ώρες για να αναρτήσει και αυτή μέσω Twitter μια δήλωση, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, ξεκαθαρίζει πως... υπάκουσε στις απαιτήσεις του Τραμπ και το κόστος των F-35 πρόκειται να μειωθεί «δραστικά».

«Είχα μια πολύ καλή συζήτηση με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Τραμπ σήμερα το απόγευμα, όπου τον διαβεβαίωσα ότι άκουσα το μήνυμά του "καθαρά και ξάστερα" αναφορικά με την μείωση του κόστους των F-35. Δεσμεύτηκα προσωπικά ότι το κόστος τους θα μειωθεί δραστικά. Ξέρω ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θέλει το καλύτερο για τον στρατό μας στο χαμηλότερο κόστος για τους φορολογούμενος και είμαστε έτοιμοι να το δώσουμε!», ήταν η δήλωσε της Χιούσον.



Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε συναντηθεί την Τετάρτη με τους διευθύνοντες συμβούλους τόσο της Lockheed όσο και της Boeing, στην έπαυλή του στο Μαϊάμι.