28 Αυγούστου 2016

Δείτε τις γυμνές φωτογραφίες της Demi Lovato που διέρρευσαν στο διαδίκτυο!

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Demi Lovato, είδε σοκαρισμένη να βγαίνουν στη δημοσιότητα κάτι παραπάνω από… προσωπικές της φωτογραφίες!

ΦΩΤΟ-Όταν η "σοβαρή" ΑΥΓΗ έκλαιγε τον πατερούλη

Με αφορμή τη λάσπη της ΑΥΓΗΣ στους Ολυμπιονίκες ή διάφορους άλλους διαβάζω άρθρα διάφορων σοβαρών, πλην όμως τρομαγμένων (μην τους πουν αντικομμουνιστές) φιλελεύθερων και δεξιών, που μιλάνε με δέος για την ιστορική, έγκυρη και ποιοτική ΑΥΓΗ (πχ. στο liberal.gr άρθρα των φιλελέ Μαυρίδη ή Μουμτζή)

Ποια ΑΥΓΗ εννοείτε αδέρφια; Αυτή...

Πετρούνιας: Είμαστε στην αρχή... - ΒΙΝΤΕΟ

Υπόσχεση για νέες επιτυχίες έδωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, λίγες ημέρες μετά την άφιξή του από το Ρίο.

«Είμαστε στην αρχή και θα έρθουν πολλά ακόμα αν έχουμε την υγεία μας» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Το νέο ημερολόγιο της Pirelli -Οι σ@ξι πρωταγωνίστριες [βίντεο]

Τα ερωτήματα κάθε χρόνο είναι σχεδόν τα ίδια. Ποιες είναι μπροστά από τον φακό; Πόσες είναι; Που φωτογραφήθηκαν;

Όλα έρχονται να πάρουν απάντηση μέσα από το βίντεο του The Cal 2017, για το ετήσιο ημερολόγιο της Pirelli, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Πάλι στα 4 ο Αντάρτικο στον ΣΥΡΙΖΑ για τις «στρατιωτικές» αποκρατικοποιήσεις

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Μπροστά σε ένα νέο ενδοκυβερνητικό ψυχόδραμα, ανάλογο με αυτό της αποκρατικοποίησης του Ελληνικού και των άλλων ιδιωτικοποιήσεων με τις οποίες πλήθος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί, ετοιμάζεται να βρεθεί εκ νέου η κυβέρνηση επ’ αφορμή του φιλόδοξου προγράμματος αξιοποίησης της περιουσίας του Στρατού.

ΣΩΣΤΟΣ! Παρίσι: Εστιάτορας αρνήθηκε να σερβίρει δύο μουσουλμάνες με μαντίλα [βίντεο]

Η Γαλλίδα υπουργός Γυναικείων Δικαιωμάτων Laurence Rossignol έκανε διάβημα στο διακυβερνητικό συμβούλιο εναντίον του ρατσισμού αφού ένας εστιάτορας αρνήθηκε να σερβίρει δύο γυναίκες που φορούσαν μαντίλα και μουσουλμανικό ένδυμα μέσα στο εστιατόριό του.

ΣΤΑ 4 ΤΟ ΓΑΤΑΚΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ! Ξανάρχισε να στέλνει τουρίστες στην Τουρκία

Η απαγόρευση είχε τεθεί σε ισχύ μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τον τουρκικό στρατό τον περασμένο Νοέμβριο

Η Ρωσία ήρε σήμερα την απαγόρευση που είχε επιβάλει στις ναυλωμένες πτήσεις προς την Τουρκία, ανέφερε στην ιστοσελίδα της η κυβέρνηση.

«Ασημένιες» Βόντζου και Κυρίδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Οι αθλήτριες του διπλού σκιφ νεανίδων, στα τελευταία 500μ. με εντυπωσιακό φινάλε πέρασαν δεύτερες τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 7:10.55

Όπως στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας τον Ιούλιο, οι Αναστασία Βόντζου και Αννέτα Κυρίδου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ νεανίδων και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ρότερνταμ.

Προτροπές για... ηρεμία από Μέρκελ στους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ προέτρεψε σήμερα τους πολίτες με καταγωγή από την Τουρκία που διαμένουν στη Γερμανία να ενσωματωθούν στη γερμανική κοινωνία και να μην μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας τις διαμάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Τουρκία.

Χαμός στο Twitter από τη δήλωση Καφαντάρη πως το «είμαι αφεντικό του εαυτού μου» τέλειωσε!

«Η εποχή του εγώ είμαι το αφεντικό του εαυτού του έχει τελειώσει και ίσως τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν», υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, καλεσμένη στο Kontra.

Επίθεση της ΝΔ στον «κατ' ευφημισμόν υπουργό Προστασίας του Πολίτη»

Aνακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τις νέες επιθέσεις περιθωριακών στοιχείων στο κέντρο της Αθήνας.

Κατερίνα Στεφανίδη: «Παντού υπάρχει χολή! Πολλοί ζηλεύουν και σε μισούν-Έχω χάσει μετάλλια από αθλητές ντοπέ»

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη μιλά στο Gazzetta Weekend Journal για όλους και για όλα - Για τις θυσίες, την προετοιμασία και τις ξεχωριστές στιγμές του συγκλονιστικού τελικού στο Ρίο - Για το ντόπινγκ και την επιθυμία της να βοηθήσει όσο μπορεί στην καταπολέμηση του - Για την αγάπη του κόσμου και τη σχέση εμπιστοσύνης που… δεν έχει με τα ΜΜΕ

Ερωτήσεις γι’ αυτούς που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ

Αγαπητοί συμπολίτες, γειά σας. Πώς είστε; Πετάτε στα σύννεφα από χαρά; 578 ημέρες μετά, έχει καταλαγιάσει το αψύ πρώτο σοκ της εξουσίας ή ακόμα; Με όλο το σεβασμό στον καθεστωτικό σας ρόλο ως λαϊκό στήριγμα της κυβέρνησης της χώρας μας, έχω μερικές ερωτήσεις. Είναι σπονδυλωτές.

Tα πιο εμβληματικά topless του κινηματογράφου [εικόνες]

Από την Σοφία Λόρεν ως την Κίρστεν Ντανστ, ανακαλύψτε τις πιο μυθικές πρωταγωνίστριες του κινηματογράφου …χωρίς στηθόδεσμο. Η 28η Αυγούστου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του topless.

Πάρτυ στο twitter! Συγκρίνουν τον Σώρρα με τον Τσίπρα (Tweets)

Στο twitter συγκρίνουν τον Τσίπρα με τον Σώρρα. Ο ένας θα μας πληρώσει την εφορία και ο άλλος θα διαγράψει τα χρέη… Δείτε τα καλύτερα tweets μέχρι αυτή την ώρα:

O «Προφήτης» του Αρκά ξαναχτυπά –«Τι να κάνω, να σας διορίσω;»

Ακτινογραφία της ελληνικής πολιτικής και κοινωνίας είναι ο Προφήτης του Αρκά.

Στο νέο του σκίτσο, κάποιος λέει στο περίφημο πλέον «Προφήτη»: «Συνεχώς κινδυνολογείς, Προφήτη!...

Γιος αριστεού θοποιού: «Αυτά τα αριστερά φρόκαλα που κονομάνε πουλώντας ιδεολογία…»

Με ποιους τα έβαλε;

Ο Γιώργος Καφετζόπουλος είναι 31 ετών και έχει ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του σπουδάζοντας την υποκριτική τέχνη. Από τη νέα σεζόν μάλιστα πρόκειται να μας συστηθεί και τηλεοπτικά, καθώς θα εμφανιστεί στο σίριαλ του Alpha Κύπρου «Σαν οικογένεια».

ΒΡΕΧΕΙ Ψ@ΛΕΣ ΓΙΔΙΑ! Γολγοθάς 13 φόρων ως τον Ιανουάριο -Ποιοι θα πληρώσουν φουσκωμένο ΕΝΦΙΑ

Η επιστροφή από τις διακοπές θα φέρει τους περισσότερους αντιμέτωπους με τα γνωστά ραβασάκια της Εφορίας κρεμασμένα στην πόρτα του σπιτιού τους.

Χαμόγελα Κοτζιά – Τσαβούσογλου στην εκδρομή στην ηλιόλουστη Ελούντα [pics]

Έστω και ανεπίσημη, η πρώτη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι γεγονός. Οι δυο άνδρες συναντώνται για πρώτη φορά μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου.

Γιατί δυσφορεί ο Σκουρλέτης με την Κουμουνδούρου;

Έντονα ακούγεται το τελευταίο διάστημα στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου και της Βουλής ότι ο υπουργός ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, έχει…κρεμάσει μούτρα έναντι της ηγεσίας του κόμματός του. Όχι, η δυσφορία του δεν έχει να κάνει με κάτι που αφορά τη δουλειά του, αλλά με την...

Το κομματόσκυλο Χαρίτος εκτός δελτίου ειδήσεων -Ποιoς θα είναι ο νέος ρόλος του στην ΕΡΤ

Μετά την επισημοποίηση της αποχώρησής του από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Πάνος Χαρίτος αναλαμβάνει νέο ρόλο στο Ραδιομέγαρο.

Χρυσοί και παγκόσμιοι οι κωπηλάτες Καλανδαρίδης - Νικολαΐδης!

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου... με διαφορά από τον δεύτερο, ανέβηκαν οι πρωταθλητές Ευρώπης Γιάννης Καλανδαρίδης και Νίνο Νικολαϊδης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται σήμερα στο Ρότερνταμ. Στην κατηγορία των εφήβων, η ελληνική δίκωπος άνευ πηδαλιούχου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με χρόνο 6:32.51 στον τελικό.

Ισπανία: Οι Ciudadanos στηρίζουν τον Ραχόι

Το ισπανικό φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos ("Πολίτες") συμφώνησε σήμερα να στηρίξει τον Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ασκεί χρέη πρωθυπουργού, στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, όμως η υποστήριξη αυτού του νέου κόμματος δεν είναι αρκετή προκειμένου να τερματιστεί το οκτάμηνο πολιτικό αδιέξοδο.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ->Μπαίνουν στα σχολεία 18.000 λαθρομεταναστάκια-Προσλήψεις εκπαιδευτικών

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όχι μόνο για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά και για την έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσης για τα παιδιά των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα.

Ο τελευταίος καρβουνιάρης στη Βόρεια Ελλάδα [βίντεο]

Δεν απέχουμε πολύ από την χρονική στιγμή που οι εικόνες από τα παραδοσιακά καμίνια που παρασκευάζουν τα ξυλοκάρβουνα θα είναι μια μακρινή γλυκιά ανάμνηση.

Σαν σε ταινία: Ναυγοί σε νησί του Ειρηνικού σώθηκαν γράφοντας στην άμμο «SOS» [εικόνες]

Δύο αγνοούμενοι ναυαγοί που είχαν βρει καταφύγιο σε ένα ακατοίκητο νησί στον Ειρηνικό ωκεανό περισυνελέγησαν την Παρασκευή, από ένα αεροσκάφος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ που εντόπισε το ακρωνύμιο «SOS» χαραγμένο στην άμμο παραλίας του.

ΚΑΙ ΚΑΛΑ σε απεργία πείνας έγκυες στον προσφυγικό καταυλισμό στη Ριτσώνα [εικόνες]

Απεργία πείνας πραγματοποιούν δέκα έγκυες γυναίκες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Ριτσώνα, διαμαρτυρόμενες για τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν.

ΒΙΝΤΕΟ-Νέος αντίπαλος της Κορακάκη... ο Μπουρούσης με καραμπίνα!

Σαγιονάρα, τζιν, t-shirt και καραμπίνα... Με κουμπουριές είπε καλημέρα ο Γιάννης Μπουρούσης στους φίλους του στο instagram.

Ο διεθνής σέντερ του Παναθηναϊκού ανέβασε βίντεο, στο οποίο φαίνεται να ρίχνει με μια καραμπίνα Beneli M4 που χρησιμοποιούν οι Αμερικάνοι πεζοναύτες.

Ποιες χώρες έχουν ΕΝΦΙΑ και ποιες φόρο περιουσίας

Τα ενδιαφέροντα στοιχεία έρευνας σχετικά με τους φόρους στην ακίνητη περιουσία που ισχύουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζει το taxheaven.gr

Ο Φόρος Ακίνητης περιουσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κουμουτσάκος: Η φετινή ΔΕΘ για τον Τσίπρα θα είναι οδυνηρή

Tη δική του απάντηση στο κυβερνητικό αφήγημα εν όψει ΔΕΘ δίνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.

ΑΛΕΞΗ ΚΕΡΔΑΜΕ! Αιτήσεις από 70.000 επιχειρήσεις για μεταφορά της έδρας τους εκτός Ελλάδας

Το νέο ασφαλιστικό και κυρίως οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2017, σε συνδυασμό με τη μεγάλη φορολογική επιβάρυνση, οδηγούν σε λύσεις ανάγκης εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».

ΒΙΝΤΕΟ-Λιμενικός χτυπά και βρίζει λάθρο που αρνείται να ακολουθήσει τους κανόνες

Οργή προκαλεί ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει έναν άνδρα του Λιμενικού να βρίζει και να χτυπά έναν πρόσφυγα λαθρομετανάστη.
Στο βίντεο ο λιμενικός πάνω σε κάποιο πλωτό τραβάει με βία τον πρόσφυγα λάθρομετανάστη, τον βρίζει και μάλιστα τον χτυπάει πισώπλατα [αφού ο λάθρο αρνείται να απομακρυνθεί... αλλά αυτό δεν το λένε τα λαμόγια οι δημοσιοκάφροι]

Τρολάρισμα από τη Volkswagen: Πόσοι Γερμανοί χρειάζονται για να αλλαχτεί μια λάμπα;

Από τη στιγμή που η Volkswagen ενεπλάκη εργοστασιακά με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2013 κέρδισε τρεις συνεχόμενους τίτλους οδηγών και κατασκευαστή (2013, 2014 και 2015).

Γνωστός τραγουδιστής για τον παλαβωμένο Βουτσά: «Δεν γίνονται έτσι τα παιδιά… Δεν είναι παιχνίδια»

«Εγώ δεν το παίζω και δεν θα το παίξω μπεμπέκος.»

Ο Γιώργος Γερολυμάτος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Espresso και στην Κωνσταντίνα Γαρνέλη μιλά για την απόφαση του Κώστα Βουτσά να κάνει ένα παιδί στα 84 του χρόνια και απαντά στο αν θα έκανε ο ίδιος κάτι τέτοιο.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τί διαφημίζει αυτό το καυτό βίντεο [vid]

Ένα διαφημιστικό σποτ από την Ιαπωνία κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να γίνει θέμα συζήτησης και να κάνει το γύρο του διαδικτύου. και στην αρχή δυσκολευτήκαμε να πιστέψουμε πως είναι όντως διαφήμιση.

Κεφαλογιάνης: Η Κομισιόν επιβεβαίωσε! Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η υπερφορολόγηση

Η Νέα Δημοκρατία επιρρίπτει στην κυβέρνηση την «αποκλειστική ευθύνη» για την υπερφορολόγηση, την αύξηση του ΦΠΑ και την επιβολή νέων φόρων, με ανακοίνωση του επικεφαλής των ευρωβουλευτών της, Μανώλη Κεφαλογιάννη, και του Υπεύθυνου του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Άπλυτοι: Επίθεση με μολότοφ τα ξημερώματα σε ΜΑΤ και βεβήλωση εκκλησίας

Μια ακόμη επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε τη νύχτα στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, στη μία τα μεσάνυχτα, ομάδα αγνώστων  επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, έξω από το Πολυτεχνείο, σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο.

Στη φυλακή πρώην οδηγός F1 για παιδεραστία

Σοκ για την ένδοξη οικογένεια Brabham αλλά και για τον κόσμο των αγώνων, καθώς ο Gary Brabham κρίθηκε ένοχος για το βιασμό ενός μικρού κοριτσιού! Πρόκειται για τον δεύτερο γιο του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Jack Brabham.

Τι θέλουν Έλληνες βουλευτές στην γερμανική Βουλή;

Η… ανταλλαγή βουλευτών μεταξύ ευρωπαϊκών κοινοβουλίων δεν είναι ένα συνηθισμένο «σπορ». Εκτός βέβαια αν θα πάνε να παραβρεθούν σε κάποιο συνέδριο, η κάποια εκδήλωση της ΕΕ.

Βρούτσης: Επί ΣΥΡΙΖΑ χάθηκαν 210.000 θέσεις εργασίας (Video)

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τα στοιχεία για την απασχόληση και την ανεργία. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως «επί ΣΥΡΙΖΑ, τη διετία 2015-2016, χάθηκαν 210.000 θέσεις εργασίας». «Αυτό είναι το αποτέλεσμα του λογαριασμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», είπε χαρακτηριστικά.

Η ασύλληπτη απάντηση του Πογκμπά μέσω twitter σε οπαδό της Γιουνάιτεντ

Έγραψε το παράπονό του στο twitter και πήρε μία απάντηση από κάποιον που σίγουρα δεν περίμενε.
Ο λόγος για ένα φίλαθλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έγραψε:

«Προσπάθησα να αλλάξω τα μαλλιά μου όπως αυτό του Πογκμπά και τώρα η κοπέλα μου με μισεί».

Πέθανε ο εκδότης Κώστας Μήτσης

Ο ξενοδόχος και εκδότης Κώστας Μήτσης, «έφυγε» σήμερα το πρωί από τη ζωή. Ο Κώστας Μήτσης, δραστηριοποιήθηκε στον τουρισμό για δεκαετίες, μέσα από την αλυσίδα Mitsis Hotels.

ΒΙΝΤΕΟ-Νίκαια: Λιμενικοί σε βάρκα διατάζουν γυναίκες με χιτζάμπ να φύγουν από την παραλία

Δυο γυναίκες που φορούσαν την παραδοσιακή μουσουλμανικη χιτζάμπ κάτω από τα καπέλα τους ενώ βρισκόντουσαν στην παράλια της Νίκαιας στην Γαλλία εκδιώχθηκαν από αυτήν από άνδρες του λιμενικού.

Το ροζ σορτσάκι που… άφησε συντρίμμια στο πέρασμά του (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν θα μπορούσαν να φανταστούν την αναστάτωση που θα προκαλούσαν οι  DengisV και JasonMoments, όταν έντυσαν με τα… απαραίτητα μία κοπέλα και την έβγαλαν βόλτα σε πάρκο του Λονδίνου. Οι σκηνές που ακολουθούν είναι ενδεικτικές για το τι… άφησε η κοπέλα στο πέρασμά της.

Θ'ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΥΚΩΤΙΑ ΑΠ'ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ! Καμμένος σε Τσίπρα: "Αν αγγίξετε τα μισθολόγια Ενόπλων Δυνάμεων έφυγα"!

Τα μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται πως (εξακολουθούν) να αποτελούν "κόκκινη γραμμή" για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κάτι που έσπευσε να... υπενθυμίσει με έντονο τρόπο ο Πάνος Καμμένος στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Γιατί η Γεροβασίλη κάνει ντα την Αυγή;

Για πρώτη ίσως φορά που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία κάποιο στέλεχός του και μάλιστα υψηλόβαθμο, κάνει την… παρατήρηση στην εφημερίδα «Αυγή». Ο λόγος για την κυβερνητική εκπρόσωπο του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία λέγεται πως προέβη σε συστάσεις προς την διεύθυνση της εφημερίδας, προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις προς τους ολυμπιονίκες.

Συρία - Τζαραμπλούς: Η στιγμή που οι Κούρδοι ανατινάζουν το τουρκικό άρμα! - ΒΙΝΤΕΟ

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Κουρδοι τη χθεσινή επίθεση με ρουκέτες σε τουρκικά άρματα στην πόλη Τζαραμπλούς, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός στρατιώτη και την τραυματισμό άλλων τριών.

ΚΑΙ; ΘΑ ΣΚΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ ΣΟΥ; Boύτσης: Ωμή παρέμβαση η επιστολή της Κομισιόν για τον Γεωργίου

Προκαλεί μεγάλα ερωτήματα το ύφος και η απολυτότητα με την οποία επιχειρείται η ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας, δηλώνει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ερωτηθείς για την επιστολή της Κομισιόν στον υπουργό Οικονομικών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου.

ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΙ ΟΤΙ ΠΗΡΑΤΕ Τ' ΑΡΧ@ΔΙΑ ΜΑΣ! Φίλης: Θα αλλάξουμε τα βιβλία Ιστορίας, να μπει και ο Εμφύλιος

Στην αναδιαμόρφωση των προγραμμάτων ιστορίας των σχολικών βιβλίων, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης αφιερωμένης στον ελληνικό εμφύλιο, που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Εθνικής συμφιλίωσης στο Γράμμο.
Στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν λευκές σελίδες στα σχολικά βιβλία ιστορίας και ότι πρέπει να προσεγγίζουμε την ιστορία με σεβασμό στη μνήμη, τον πόνο όλων των Ελλήνων και κυρίως με σεβασμό στα γεγονότα».

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ τόνισε ότι:

Συμμετείχαμε σε μία εκδήλωση στο πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης που έχει ως στόχο την εμβάθυνση των ιστορικών γεγονότων του εμφυλίου. Προσεγγίζουμε το θέμα χωρίς υπερβολικό πάθος, αλλά με συνείδηση ότι η ιστορία μπορεί να βοηθήσει στο να βελτιώσουμε την πορεία της χώρας στην έξοδο της από την κρίση. Τα βιβλία της σχολικής ιστορίας αντιμετωπίζουν με αμηχανία τα ζητήματα της σύγχρονης ιστορίας. Στις πλαίσιο της γενικότερης αναδιαμόρφωσης των προγραμμάτων ιστορίας στα σχολεία, είναι προφανές ότι πρέπει να μιλήσουμε για όλα. Δεν πρέπει να υπάρχουν λευκές σελίδες στα βιβλία σχολικής ιστορίας. Αλλά πάντοτε να προσεγγίζουμε την ιστορία με σεβασμό στην μνήμη και τον πόνο όλων των Ελλήνων και κυρίως με σεβασμό στα γεγονότα.

Την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στα γεγονότα της κρίσιμης δεκαετίας του '40 που οδήγησαν στην πιο αιματηρή εμφύλια σύγκρουση που άφησε βαθιά τραύματα στην ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα, διοργάνωσε η Εταιρία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΔΙΑ 1940-74 Κ-Δ Μακεδονίας) και πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στα Λιβάδια της Κοτύλης στο Γράμμο. Ο ελληνικός εμφύλιος, σύμφωνα με τους ιστορικούς είναι καταγεγραμμένος διεθνώς ως η πρώτη πράξη του «ψυχρού πολέμου» στη μεταπολεμική Ευρώπη. Ξεκίνησε στις 30/3/1946, παραμονή των εκλογών, με την επίθεση ομάδας πρώην ανταρτών του ΕΛΑΣ στο Σταθμό Χωροφυλακής στο Λιτόχωρο Πιερίας και έληξε στις 28 Αυγούστου 1949, με την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στο Βίτσι και την υποχώρηση των ανταρτών προς την Αλβανία. Αν και έχουν περάσει 70 χρόνια από την έναρξη του εμφυλίου, υπάρχουν ισχυρές διαμάχες για τις «πολιτικά ορθές» εκδοχές της ιστορίας, ενώ οι τραυματικές προσωπικές μνήμες είναι παρούσες.
Ο ερευνητής - συγγραφέας, Ανδρέας Βενιανάκης, αναφέρθηκε στις συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Η ιστορικός-ερευνήτρια του ΕΚΚΕ, Ιωάννα Παπαθανασίου, μίλησε διεξοδικά για τις τότε διεθνείς εξελίξεις, τον «ψυχρό πόλεμο» και τη σχέση του με τον ελληνικό εμφύλιο. Ο Πολυμέρης Βόγλης, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έκανε ιστορική αναδρομή στα σημαντικότερα γεγονότα που καθόρισαν την έναρξη του εμφυλίου πολέμου έως τη λήξη του, ενώ ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέλυσε το πολιτικό κάδρο της εποχής, μίλησε αναλυτικά για τις θέσεις και τη στάση των κομμάτων της εποχής και σε ποιο βαθμό επηρέασε το καθένα την εξέλιξη των γεγονότων του εμφυλίου πολέμου.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων ο αντιπρόεδρος Γιώργος Βαρεμένος, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τεληγιορίδου, Γιώργος Ντζιμάνης, Μιμης Δημητριάδης και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης που ως πρόεδρος της ΕΛΙΑ Κ-Δ Μακεδονίας είχε το συντονισμό της συζήτησης. Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, περιηγήθηκαν από τον επιστημονικό συνεργάτη του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, Ραϋμόνδο Αλβανό, στην έκθεση με φωτογραφίες και ιστορικά ντοκουμέντα από εφημερίδες της εποχής, που λειτουργεί στις αίθουσες του Πάρκου και που αναφέρεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή της δυτικής Μακεδονίας από τις αρχές του αιώνα έως και τον εμφύλιο πόλεμο. Ενώ το πρωί της Κυριακής συμμετείχαν σε πεζοπορία, όπου επισκέφθηκαν δύο ιστορικές τοποθεσίες της περιοχής που συνδέονται με τα γεγονότα του εμφυλίου. Το «Χάρο» της Κοτύλης, όπου το 1947 τρεις αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας έπεσαν στο γκρεμό για να μην πιαστούν αιχμάλωτοι και τον Πύργο της Κοτύλης τη μόνη περιοχή που δεν κατέλαβε ο Εθνικός Στρατός στη μεγάλη μάχη του Γράμμου το 1948.

Λάθρο έκαναν 10 ληστείες σε χωριό της Χίου -Ομάδες περιπολίας συνέστησαν οι κάτοικοι

Ομάδες περιφρούρησης για να προστατέψουν τις περιουσίες τους αλλά και τις οικογένειές τους έχουν συστήσει οι κάτοικοι της Χίου.