04 Ιανουαρίου 2017

15 μήνες φαβέλα το Ελληνικό: Δήμαρχος κατά Μουζάλα

Δραματική παραμένει, για πρόσφυγες και δημότες, η κατάσταση στο Ελληνικό, 15 μήνες τώρα. Πάνω από 2.000 άνθρωποι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στο παλιό αεροδρόμιο ,με συνέπεια να καθυστερούν και οι εργασίες ανάπλασης του Ελληνικού που θα τονώσουν σημαντικά την οικονομία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος χαρακτήρισε τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα «μνημείο ασυνέπειας λόγων και έργων».

«Το Σεπτέμβριο του 2015 ο κ. Μουζάλας μάς διαβεβαίωνε ότι στο Ελληνικό οι μετανάστες θα παραμείνουν για λίγες εβδομάδες και πέρασαν 15 μήνες και συνεχίζεται η κατάσταση. Δεν τήρησε δεσμεύσεις γραπτές και προφορικές» τόνισε.

Αναφερόμενος εξάλλου σε δήλωση του υπουργού ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν βολευτεί στο Ελληνικό», ο κ. Κωνσταντάτος απάντησε ότι «δεν έχουν βολευτεί στο Ελληνικό, βέβαια από τα χωράφια του Ολύμπου καλυτέρα είναι, αλλά οι άνθρωποι βεβαίως θέλουν κάτι αξιοπρεπές».

«Το γήπεδο του μπάσκετ πήγε να καεί προχθές… Έχει χιλιάδες τόνους ρούχων και τροφίμων που δεν ξέρουμε που πάνε και ποιοι τη διαχειρίζονται» κατήγγειλε δε ο δήμαρχος για το ρόλο ορισμένων ΜΚΟ. Όπως εξήγησε, οι μετανάστες του Ελληνικού σιτίζονται με κέιτερινγκ.

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κατηγόρησε επίσης και άλλους δημάρχους που δε συμβάλουν στην αποσυμφόρηση του Ελληνικού.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/335235/15-mines-favela-to-elliniko-katigoro-dimarhou-kata-mouzala-/