ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ! Αποποινικοποιεί την ενδοοικογενειακή βία η Ρωσία-Μόλις 1 ψήφισε όχι στη "Βουλή"

Με χθεσινό ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία από τη Ρωσική Βουλή, επισήμως η ενδοοικογενειακή βία δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα στη Ρωσία.

Αναλυτικά το ψήφισμα το οποίο βασίστηκε στο σκεπτικό της «διατήρησης της ρωσικής παράδοσης στις σχέσεις γονέων και παιδιών» ουσιαστικά αφαιρεί κάθε δικαίωμα σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας να προχωρήσουν σε υποβολή μηνύσεων.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα ήρθα επίσημα για ψηφοφορία σήμερα στη Ρωσική Βουλή από την υπερσυντηρητική βουλευτή Γέλενα Μιζούλινα και ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή με την εντυπωσιακή πλειοψηφία των 368 «ναι» και 1 μόλις «όχι».

Μετά το πέρας της σχετικής ψηφοφορίας η βουλευτής τόνισε: «Στη ρωσική παραδοσιακή οικογένεια οι σχέσεις ανάμεσα σε γονείς και παιδιά βασίζονται στην εξουσία των γονέων. Η βιαιοπραγία δεν μπορεί να θεωρείται ποινικό αδίκημα».

Σημειώνεται πως τον περασμένο Ιούλιο o Βλαντιμίρ Πούτιν είχε εγκρίνει τη νομοθέτηση πλαισίου το οποίο για πρώτη φορά στη Ρωσία κατέτασσε την ενδοοικογενειακή βία στα ποινικά αδικήματα.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/335951/apopoinikopoiei-tin-endooikogeneiaki-via-i-rosia-/#ixzz4Vd4PL4X7
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ! Αποποινικοποιεί την ενδοοικογενειακή βία η Ρωσία-Μόλις 1 ψήφισε όχι στη "Βουλή" ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ! Αποποινικοποιεί την ενδοοικογενειακή βία η Ρωσία-Μόλις 1 ψήφισε όχι στη "Βουλή" Reviewed by Dexi Extrem on 10:42 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: