15 Ιανουαρίου 2017

ΠΣΟΦΟ! Καταρρέει ο τουρκικός τουρισμός - 40% η πτώση στα έσοδα

Ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Τουρκίας, Timur Bayındır μιλώντας στην Hurriyet τόνισε μεταξύ άλλων πως η κατάσταση σήμερα στην Τουρκία δεν ευνοεί σε καμία περίπτωση ούτε τις επενδύσεις αλλά ούτε και την εικόνα της χώρας προς τον υπόλοιπο κόσμο.

Συνέντευξη του Προέδρου των Ξενοδόχων Τουρκίας φιλοξενεί στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα Hurriyet. Ο Timur Bayındır αναφέρει πως ο τουρισμός στη χώρα καταρρέει και για αυτή την κατάσταση την ευθύνη έχουν σαφέστατα τα πολύ συχνά τρομοκρατικά χτυπήματα αλλά και η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.

Αναλυτικά ο κ. Bayındır σημειώνει: «το 2016 υπήρξε μία πτώση της τάξης του 40% στα έσοδα από τον τουρισμό στη χώρα. Το 2016 24 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία όταν το 2015 ο αριθμός αυτός ήταν κατά 31% μεγαλύτερος. Οι επόμενοι 6 μήνες είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για το τουριστικό προιόν της χώρας το οποίο αποτελεί το 13% του εθνικού Ακαθάριστου προιόντος».

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να κάνει η Τουρκία προκειμένου να αντιστραφεί το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που επικρατεί ο επικεφαλής των ξενοδόχων της χώρας σημείωσε: «έχω προτείνει ήδη τη δημιουργία μίας νέας καμπάνιας η οποία θα πρέπει να «τρέξει» με τρόπο επιθετικό σε όλα τα μέσα σε όλο τον κόσμο. Θεωρώ όμως αδύνατο με τις παρούσες συνθήκες να ασχοληθεί κάποιος τόσο με τη δημιουργία μίας τέτοιας καμπάνιας όσο και με τη χρηματοδότησή της».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/336156/proedros-xenodohon-tourkias-o-tourkikos-tourismos-hreiazetai-4-hronia-gia-na-anakampsei-an-ola-pane-kala-/