04 Ιανουαρίου 2017

Αυτοί είναι οι Τούρκοι κομάντο ΜΕ ΓΚ@ΜΕΝΕΣ, που αναζητούν τον μακελάρη της Κωνσταντινούπολης [βίντεο & εικόνες]

Σε όλη την Τουρκία η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μακελάρη που σκόρπισε το θάνατο σε κλαμπ της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.
Στην προσπάθεια εντοπισμού του δράστη έχουν μπει και οι ειδικές δυνάμεις.


Η ειδική ομάδα της Αστυνομίας της Τουρκίας που επιχειρεί κατά των τρομοκρατών ιδρύθηκε το 1982 με την ονομασία «Special Action Office» στα τουρκικά «Özel Harekat Şube Müdürlüğü», υπό τη διοίκηση του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας. Αποστολή της ομάδας η πρόληψη επιθέσεων από τρομοκρατικές οργανώσεις. Τα μέλη της ομάδας εκπαιδεύονταν για να σώζουν ομήρους από καταστάσεις όπως αεροπειρατεία, πειρατεία σε πλοίο, επιθέσεις σε μετρό, τρένο, αλλά και σε κλειστούς χώρους. Σκοπός είναι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στις πόλεις και τα αεροδρόμια.


Οι άνδρες και οι γυναίκες που υπάγονται στην ομάδα Police Special Operation Department έχουν περάσει από σκληρή και ειδική εκπαίδευση. Χρησιμοποιούν σύγχρονα όπλα, πυρομαχικά και οχήματα.


Το 1987, η ειδική μονάδα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κμετονομάστηκε σε «Special Action Branch» στα τουρκικά: Özel Harekat Şubesi.


Από το 1993 έχει την ονομασία Police Special Operation Department και τη σημερινή της δομή.