05 Ιανουαρίου 2017

Κρήτη: Στην «απομόνωση» Γάλλος υπήκοος που νοσηλεύεται με επικίνδυνα μικρόβια

Οι γαλλικές αρχές δεν δέχονται τη μεταφορά του 48χρονου, διότι έχει προσβληθεί πολυανθεκτικά μεταλλαγμένα μικρόβια, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία

Σε θρίλερ εξελίσσεται η ιστορία του 48χρονου Γάλλου υπήκοου που έπαθε θερμοπληξία το καλοκαίρι στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, νοσηλεύθηκε για 2 μήνες εκεί σε νοσοκομεία και ενώ μεταφερόταν με ιδιωτικό αεροσκάφος σε ιατρικό κέντρο στη Λυόν παρουσίασε επιδείνωση και εισήχθη στην Εντατική Μονάδα του Βενιζελείου πριν 1 μήνα.

Ο ασθενής προσβλήθηκε στα νοσοκομεία της Σαουδικής Αραβίας από επικίνδυνα μικρόβια για τη δημόσια υγεία. Ο Γάλλος ασθενής νοσηλεύεται στην απομόνωση και οι γιατροί φορούν ειδικές στολές προστασίας όταν τον επισκέπτονται και του παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου, Ανέστης Κιούλπαλης ανέφερε: «Έχει πολυανθεκτικά μεταλλαγμένα μικρόβια, τα οποία είναι σαφώς μεταδοτικά και τα φάρμακα που του χορηγούμε δεν είναι αποτελεσματικά. Ήρθε εδώ και η κόρη του και μας ενημέρωσε ότι αυτός είναι ο λόγος που καθυστερεί η μεταφορά του στο νοσοκομείο της Λυόν, γιατί τα μικρόβια αυτά θεωρούνται επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας, για το θέμα αυτό πρέπει να ληφθούν αποφάσεις από τη διοίκηση του νοσοκομείου και τα υπουργεία Υγείας Ελλάδας και Γαλλίας αν χρειαστεί για να δρομολογηθεί η μεταφορά του ασθενούς που δεν μπορεί να παραμένει άλλο στη ΜΕΘ του Βενιζελείου.

Πηγή: www.cretalive.gr