04 Ιανουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ ΞΕΦΤΙΛΑ! ΤΕΛΟΣ Ο ΣΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ! Οριστικό τέλος στις μισθολογικές προαγωγές αφού φυσικά δεν βρήκε ισοδύναμα που έλεγε ότι είχε

Κόπηκαν από την 1η Ιανουαρίου οι μισθολογικές προαγωγές για όλους τους ένστουλους, είτε πρόκειται για στρατιωτικούς είτε για στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς είτε δεν βρέθηκαν είτε δεν έγιναν αποδεκτά από το υπουργείο Οικονομικών τα περίφημα "ισοδύναμα".

Αυτό υπενθυμίζουν στελέχη και Ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας, προς τους συναρμόδιους υπουργούς και ζητούν τις παρεμβάσεις τους έστω και την ύστατη στιγμή για να μην ισχύσει το μέτρο. Ωστόσο από την πλευρά των Ενώσεων Στρατιωτικών δεν έχει γίνει καμία τέτοια αναφορά.

Επιστολή έστειλαν προς τον Υπουργό Ναυτιλίας οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΠΛΣ, στην οποία επισημαίνουν:

"Η Ομοσπονδία μας από την ψήφιση του νόμου πραγματοποίησε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κατά τις οποίες είχε λάβει δεσμεύσεις για τη μη εφαρμογή του «παγώματος» στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα ληφθούν εκείνα τα μέτρα και θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.
Λαμβάνοντας υπόψη και τις τελευταίες τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την πλήρη αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που υπέστησαν όλοι οι ένστολοι το 2012, αναμένουμε την οριστική επίλυση του θέματος, προκειμένου οι συνάδελφοί μας να μην υποστούν περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους".

Πιο κατατοπιστική είναι η ανάλυση του Βασίλειου Φώτη Αντιπρόσωπου της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ, ο οποίος επισημαίνει:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 236 παρ. 2 του ν.4389/2016 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 παρ1 του νόμου 4393/16 αναστέλλεται από 1.1.2017 μέχρι 31.12.2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια και αναφέρονται στις διατάξεις των περιπτώσεων 13 έως 36 της Υποπαραγράφου Γ1 της Παραγράφου Γ’ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α’ 222).

Η ως άνω διάταξη δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση που τα εμπλεκόμενα υπουργεία προσδιορίσουν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, οι οποίες θα εξειδικευθούν και νομοθετηθούν μέχρι 30.9.2016 και θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1.1.2017.

Συνεπώς σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο του νόμου 4389/2016 οι μισθολογικές προαγωγές και μισθολογικές ωριμάνσεις παγώνουν για δύο χρόνια από την 1.1.2017.

Δυστυχώς τα σωματεία, οι ομοσπονδίες των Σ.Α και Ε.Δ δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και καλλιέργησαν ελπίδες ότι θα νομοθετηθούν ισοδύναμα για να μην ισχύσει το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών ενώ όλοι γνώριζαν ότι με την τροπολογία. 468/30 που κατέθεσε ο κ. Χουλιαράκης την 1η Ιουνίου, πέντε ημέρες μετά την ψήφιση του νόμου 4389/2016 με την οποία άλλαξε την ημερομηνία που έδινε την δυνατότητα να νομοθετηθούν ισοδύναμα -εως 31/12/16 σε 30.9.2016- έβαζε οριστικά την ταφόπλακα για το τέλος στις μισθολογικές προαγωγές για μία διετία.

Και ενώ βρισκόμασταν δέκα ημέρες πριν την εφαρμογή του νόμου ο υπουργός μας κατά την παρουσία του στο τελευταίο Δ.Σ της ΠΟΑΣΥ για το 2016, μας είπε ότι δεν έχει απαντήσεις επειδή είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών.

Κύριοι η κοροϊδία πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Πείτε την αλήθεια! Πείτε ότι οι μισθολογικές προαγωγές έχουν παγώσει!

Πείτε ότι όχι μόνο δεν τηρείτε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχουν δικαιώσει τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις επαναφέροντας τους μισθούς στα επίπεδα προ του Ιουλίου του 2012 αλλά προχωράτε σε νέες μειώσεις με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2017 αλλά και με το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών.
Και εσείς κύριοι των ομοσπονδιών μας αφήστε τα πανηγύρια για τα αυτονόητα και πείτε μας αν μπορείτε και αν θέλετε να αποτρέψετε την επικείμενη κατεδάφιση των μισθών μας και της ζωής μας.
Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα!

Πάρτε και τα βίντεο όπου έταζε ισοδύναμα στα γίδια 

23 Μαΐου:



25 Ιουνίου



27 Ιουνίου