04 Ιανουαρίου 2017

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ είναι αυτός που κυνηγά ο εισαγγελέας επειδή ... δεν δέχεται τα ομόλογα Σώρρα

Του Βασίλη Γεώργα

Τον διοικητή του τέως ΟΑΕΕ Δημήτρη Τσακίρη, ο οποίος σήμερα είναι υποδιοικητής στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει βάλει στο στόχαστρο η ελληνική Δικαιοσύνη επειδή ο Οργανισμός δεν έκανε δεκτά τα ομόλογα του Σώρρα!

Ο Δημήτρης Τσακίρης βρέθηκε αντιμέτωπος από το ξεκίνημα ήδη της θητείας του το 2015 με την παράλογη απαίτηση ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ να πληρώσουν τις οφειλές τους με «εξουσιοδοτήσεις» από την… αμύθητη περιουσία των 600 δισ. ευρώ του Σώρρα. Το γεγονός ότι ο διοικητής του ΟΑΕΕ δεν τις έκανε αποδεκτές, προκάλεσε στη συνέχεια τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από Εισαγγελέα της Βόρειας Ελλάδας ο οποίος, προφανώς μετά από σχετική καταγγελία, προθυμοποιήθηκε να διερευνήσει την υπόθεση.

Το Liberal συνομίλησε με τον σημερινό υποδιοικητή του ΕΦΚΑ ο οποίος δήλωσε έκπληκτος για τη συγκεκριμένη υπόθεση επισημαίνοντας ότι είναι ενήμερος για το θέμα από την νομική υπηρεσία του ΟΑΕΕ στην οποία έχει σταλεί σχετικό έγγραφο και κλήθηκε να το αντιμετωπίσει μόλις ανέλαβε, αλλά δεν γνωρίζει την εξέλιξή της ως προς το σκέλος της διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ο ίδιος εξέφρασε την απορία του για ποιο αδίκημα θα μπορούσε να βρεθεί υπόλογος διερωτώμενος χαρακτηριστικά πως αν πρόκειται για παράβαση καθήκοντος «δεν καταλαβαίνω ποια υποχρέωση με βαρύνει; Ότι δεν δέχθηκα να συμψηφίσω οφειλές με ομόλογα ή ότι άλλο είναι αυτά; Με ποια διάταξη νόμου θα μπορούσα να το κάνω; Ποιο νόμο να εφαρμόσω;»

Ο διοικητής του πρώην ΟΑΕΕ δεν είναι ο μόνος εκπρόσωπος δημόσιας υπηρεσίας που βρίσκεται αντιμέτωπος με το παράλογο. Αιτήματα συμψηφισμού με «ομόλογα Σώρρα» έχουν φτάσει σε εφορίες και άλλες υπηρεσίες και φυσικά απορρίπτονται. Εξ όσων γνωρίζουμε, όμως, είναι ο μόνος για τον οποίο η Δικαιοσύνη έχει κινήσει διαδικασίες διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει και να βγάλει το φίδι από την τρύπα μόνος και χωρίς καμία κάλυψη από τον κρατικό μηχανισμό.

Το φαινόμενο «Σώρρα» αντιμετωπίζεται εξ αρχής ως ένα «κακόγουστο αστείο» από τον κρατικό μηχανισμό και τις κυβερνήσεις. Τα γεγονότα, όμως, δείχνουν ότι λαμβάνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις.

Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο επειδή πλήθος ανθρώπων είναι πρόθυμοι για διάφορους λόγους να πειστούν και να ακολουθήσουν τον φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» που έχει δημιουργήσει, αλλά επειδή τα ίδια τα ελληνικά δικαστήρια του έχουν δώσει το δικαίωμα, με την απόφασή τους, να υποστηρίζει ότι διαθέτει πράγματι 600 δισ. ευρώ και ότι είναι πρόθυμος να τα αξιοποιήσει για να πληρώσει τις οφειλές των πολιτών και να διαγράψει τα χρέη της Ελλάδας…

http://www.liberal.gr/arthro/104891/epikairotita/2016/ston-dioikiti-tou-oaee-i-ereuna-tou-eisaggelea-gia-ta-omologa-sorra.html