15 Ιανουαρίου 2017

ΠΙΠΑ Κ@ΛΟ! Νέες ενστάσεις για τα επιδόματα από τους δανειστές

Ρε Χατζηνικολάου εσύ που ρώταγες και ξαναρώταγες τον Άδωνι γιατί δεν έκλεισαν την αξιολόγηση οι Σαμαροβενιζέλοι τον Δεκέμβριο του 2014, μήπως ξέρεις να μας πεις τώρα γιατί αυτοί δεν κλείνουν την αξιολόγηση;

Νέες ενστάσεις εκφράζουν οι δανειστές και κυρίως η πλευρά του ΔΝΤ για τον τρόπο χρηματοδότησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών φέρονται συμφώνα με την εφημερίδα να θέτουν θέμα μεγαλύτερων περικοπών σε συγκεκριμένα προνοιακά επιδόματα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το μέτρο στήριξης των ευάλωτων ομάδων το 2018, προσθέτοντας ένα ακόμα πρόσκομμα στη δύσκολη διαδικασία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η νέα εμπλοκή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, καθώς θεωρείτο ότι το ζήτημα είχε κλείσει με τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε 2 δύσκολες μεταρρυθμίσεις που πιθανώς να κρύβουν παρεμβάσεις σε οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα αλλά και σε φοροαπαλλαγές, με στόχο να εξοικονομηθούν 200 210 εκατ ευρώ.

Για το τρέχον έτος πάντως, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει εντός του Ιανουαρίου με στόχο να καλυφθούν 700.000 δικαιούχοι.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό η χρηματοδότηση του μέτρου σε πανελλαδική εμβέλεια θα χρηματοδοτείτο φέτος και τα επόμενα χρόνια από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/336108/nees-enstaseis-gia-ta-epidomata-apo-tous-daneistes-/