«Πάγωσαν» και αποκλείστηκαν Σκύρος - Αλόννησος

Για τρίτη ημέρα παραμένει αποκλεισμένο το νησί της Σκύρου, καθώς το πλοίο που τη συνδέει με την Κύμη στην Εύβοια δεν κατάφερε ούτε σήμερα να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο.
Το λιμάνι της Σκύρου μετά την επέλαση του χιονιά έχει ντυθεί και αυτό στα λευκά.Οπως αναφέρει και η ανακοίνωση της εταιρείας, «λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (καιρικά φαινόμενα, αυξημένη χιονόπτωση, κλειστός δρόμος Κύμη-Αλιβέρι) το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου Δευτέρα 09-01-17 με ώρα αναχώρησης 07:00 δεν θα εκτελεστεί».Η Αλόννησος εκπέμπει SOS: 1,5 μέτρο χιόνι, περιοχές χωρίς ρεύμα και νερό -Ο χιονιάς βύθισε βάρκες

Ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου Αγγελος Αργυρίου δήλωσε στο iefimerida.gr πως η κατάσταση είναι δραματική. Μεγάλο μέρος του νησιού δεν έχει ρεύμα από τις πτώσεις των πεύκων στο δίκτυο της ΔΕΗ.

«Εχουμε ένα μικρό συνεργείο της ΔΕΗ, αλλά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Περιμένουμε να έρθει μεγάλο όχημα για να αποκαταστήσει τις βλάβες. Στα ορεινά έχει 1,5 μέτρο χιόνι. Οι κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους. Σε μεγάλες περιοχές του νησιού δεν υπάρχει ούτε νερό. Χρειαζόμαστε βοήθεια».Σοβάρα προβλήματα και στο λιμάνι, καθώς δεν είναι οι λίγες οι βάρκες που έπαθαν ζημιές από την κακοκαιρία, ενώ κάποιες βούλιαξαν.