27 Ιανουαρίου 2017

Αμφισβητεί η Μπακογιάννη την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων

Απαντήσεις ως προς την απόδοση των θεσμοθετημένων μέτρων για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη από τους συναρμόδιους υπουργούς, αμφισβητώντας η ίδια την αποτελεσματικότητά τους με αφορμή έρευνα του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, η οποία καταγράφει «πειραγμένες» αντλίες σε 1 από τα 10 πρατήρια.

Σε ερώτηση, που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Δικαιοσύνης, η βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνει πως σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 10% των πρατηρίων παραδίδουν ένα λίτρο λιγότερο καύσιμο από αυτό που αναγράφεται στη σχετική ένδειξη της αντλίας και πληρώνει ο καταναλωτής.

Επικαλούμενη επίσης την εν λόγω έρευνα προσθέτει ότι τα παραβατικά κρούσματα το 2016 ήταν περισσότερα από όσα είχαν καταγραφεί σε αντίστοιχες έρευνες τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που δείχνει ότι το φαινόμενο παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

Κατόπιν αυτών των ευρημάτων η κ. Μπακογιάννη καλεί τους υπουργούς να απαντήσουν κατά πόσο προτίθενται να ενισχύσουν τους μηχανισμούς ελέγχου στα πρατήρια υγρών καυσίμων της χώρας, να παραθέσουν στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το 2016 και αποτελέσματα που απέφεραν, καθώς και αν λειτουργεί αποτελεσματικό το σύστημα εισροών - εκροών.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/337310/amfisvitei-i-bakogianni-tin-katapolemisi-tou-lathreboriou-kausimon/