08 Ιανουαρίου 2017

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία – Ολονύκτια επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών στην Κορίνθου-Πατρών – ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Δύο ηλικιωμένοι, ένας 76χρονος άνδρας και μία 78χρονη γυναίκα στη Ναύπακτο και την Κομοτηνή αντίστοιχα, είναι τα θύματα της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες.
Πιο συγκεκριμένα, στην Ναύπακτο, στην περιοχή Πιτσιναίικα, ένας 76χρονος που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, έφυγε από το σπίτι του και έχασε τον προσανατολισμό του με αποτέλεσμα να μείνει ώρες εκτεθειμένος στον χιονιά. Ο άτυχος ηλικιωμένος βρέθηκε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τα Πιτσιναίικα. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως ο 76χρονος εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, πιθανώς από υποθερμία.

Στο νοσοκομείο Κομοτηνής, μία ηλικιωμένη γυναίκα διακομίσθηκε νεκρή, αργά χθες το απόγευμα, από εισπνοή αναθυμιάσεων, σύμφωνα με τον διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργο Φιλιππίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε σήμερα το τραγικό περιστατικό, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η 78χρονη είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί, καθώς στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αναθυμιάσεις, γεγονός που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της.

Ολονύκτια επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών στην Κορίνθου-Πατρών
Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων πολιτών που είχαν αποκλειστεί μέσα στα οχήματά τους στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου μεταξύ των κόμβων Αιγίου και Καλαβρύτων.

Το βράδυ του Σαββάτου η Περιφέρεια υπολόγιζε τους εγκλωβισμένους σε περίπου 3.000.

Οι δυνάμεις που επιχείρησαν στο ύψος της Ακράτας έφθασαν τους 55 πυροσβέστες με 26 οχήματα.

Οι πυροσβέστες έδιναν προτεραιότητα σε παιδιά και γυναίκες, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, ενώ σε καταφύγιο μετέφεραν και τους επιβάτες τριών λεωφορείων.
Προκειμένου να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός και άλλων οχημάτων, η τροχαία αυτοκινητόδρομων επέβαλε, επί ώρες, αναστροφή των οχημάτων στο ύψος των διοδίων του Κιάτου (ρεύμα προς Πάτρα) και στο ύψος των διοδίων του Ρίου (ρεύμα προς Αθήνα).

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μαζί με εκείνα της «Ολυμπίας Οδού» κατάφεραν να κρατήσουν ανοικτή την παλαιά εθνική οδό, όπου διοχετεύτηκε η κυκλοφορία απο τη νέα εθνική οδό που παραμένει μέχρι αυτή την ώρα σε μεγάλο τμήμα της κλειστή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε ότι άνοιξε ένα σχολείο στο Διακοφτό που χρησιμοποιήθηκε ως κατάλυμα από οδηγούς και επιβάτες.

Δείτε το βίντεο του Alpha με τις συγκλονιστικές μαρτυρίες εγκλωβισμένων οδηγών.

Περιπατητές εγκλωβισμένοι σε φαράγγι της Κρήτης
Δύο περιπατητές έχουν εγκλωβιστεί σε φαράγγι της Κρήτης, με την ΕΜΑΚ να έχει στήσει επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και την ασφαλή μεταφορά τους.

Και οι δύο παραμένουν μέσα στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης στο Σέλινο Χανίων από το βράδυ του Σαββάτου.

Είχαν πάει στην περιοχή για πεζοπορία, όταν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών φαινομένων, που εκδηλώνονταν στην περιοχή, το ποτάμι φούσκωσε και οι δύο εγκλωβίστηκαν μέσα στο φαράγγι.

Σήμερα το πρωί τέσσερις άνδρες της ΕΜΑΚ έχουν ξεκινήσει, προκειμένου να φτάσουν στην περιοχή και να απεγκλωβίσουν τα δύο άτομα μέσα από το φαράγγι.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, όταν ειδοποίησαν την πυροσβεστική, είναι καλά στην υγεία τους.

Κραυγή αγωνίας από κάτοικο στην Κύμη Εύβοιας: Κινδυνεύουμε να πεθάνουμε
«Είμαστε αποκλεισμένοι στην Κύμη, προς την Ιερά Μονή Σωτήρος, στο μοναστήρι. Από χθες δεν έχουμε ούτε ρεύμα, ούτε νερό, ούτε τηλέφωνο», δήλωσε, απεγνωσμένη μία κάτοικος της περιοχής, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα από τον χιονιά.

«Τα ζώα μας ψοφήσανε. Είμαστε αποκλεισμένοι. Έχω την μητέρα μου ετοιμοθάνατη και εγώ έχω προβλήματα υγείας και κινδυνεύουμε να πεθάνουμε», δήλωσε η κ. Ζαχαρούλα από την Κύμη Εύβοιας στον ΣΚΑΙ.

«Το χιόνι έχει ξεπεράσει τα δύο μέτρα. Δεν μας έδωσαν σημασία καθόλου», πρόσθεσε η κάτοικος της περιοχής.