29 Ιανουαρίου 2017

Στην αντεπίθεση ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού της Λάρισας: Θέτουμε ερωτήματα και δεν παίρνουμε απαντήσεις

Με δύο αναρτήσεις στη σελίδα του Συλλόγου Γονέων του 26 Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, οι επικεφαλής του επιτίθενται στα Μέσα Ενημέρωσης, την Ένωση Συλλόγων Γονέων Λάρισας αλλά και τη Διευθύντρια του Σχολείου που κατήγγειλε ότι έχει στοχοποιηθεί και δέχεται απειλές για τη ζωή της.
Επιπλέον υπερασπίζεται την απόφαση άρνησης της φοίτησης παιδιών προσφύγων στο σχολείο, απόφαση "λογική" όπως τη χαρακτηρίζει, που υπερψηφίστηκε μάλιστα σε νέα ψηφοφορία.

Ταυτόχρονα αναφέρει ότι ο Σύλλογος συκοφαντείται από τα ΜΜΕ επειδή "τολμά" να έχει διαφορετική άποψη!

“Έχουμε δίκιο για τις αποφάσεις μας και ότι δεν φοβόμαστε καμία συκοφαντία που εκτοξεύεται από οποιονδήποτε εναντίον μας” αναφέρεται στη σημερινή ανάρτηση.


Σύμφωνα με την ανάρτηση όποιος σύλλογος γονέων αρνείται τη φοίτηση προσφυγόπουλων στοχοποιείται παρόλο που όπως αναφέρει η ανάρτηση αυτή είναι μια “λογική απόφαση”

“Μόνο λογικές αποφάσεις και λογικά ερωτήματα έχουμε θέσει για το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων στο σχολεία μας. Το ίδιο έχει κάνει πλήθος άλλων συλλόγων γονέων σε όλη τη χώρα μας, και ακριβώς ίδια ήταν η αντιμετώπιση και ο συκοφαντικός πόλεμος που δέχθηκαν”

Ο Σύλλογος Γονέων του 26 Δημοτικού ρίχνει τα βέλη του και στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Λάρισας:

"η οποία αντί να είναι δίπλα μας και να στηρίζει κάθε άποψη συλλόγου γονέων που λαμβάνεται με δημοκρατικές διαδικασίες, είτε της αρέσει είτε όχι, αυτή παίζει τον ρόλο του συκοφάντη όλων εκείνων των γονέων που τολμούν να εκφράσουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές της"
Επίθεση στη Διευθύντρια του Σχολείου

Σε προηγούμενη ανάρτηση του Συλλόγου ο διαχειριστής της σελίδας επιτίθεται και στη διευθύντρια του σχολείου που κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές.

Σύμφωνα με την ανάρτηση ο Πρόεδρος του Συλλόγου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Γονέων, ζήτησε από τη διευθύντρια να δηλώσει ότι δεν υιοθετεί τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η γυναίκα έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή της επειδή υπερασπίζεται τη φοίτηση των προσφυγόπουλων:

“Ο Πρόεδρος του συλλόγου μας, αφού εξέφρασε την έντονη δυσφορία και αγανάκτησή μας για την αντιμετώπισή μας από μερίδα των μέσων ενημέρωσης από την Πολιτεία, ανέφερε πως για να προχωρήσει η εν λόγω συζήτηση, θα πρέπει η Διευθύντρια του σχολείου μας, κα Σταγιάννη, να τοποθετηθεί καθαρά και ξάστερα απέναντι στα δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης, στα οποία εμπλέκεται το όνομά της”

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση η διεθύντρια αρνήθηκε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα.

“Ο Πρόεδρος του συλλόγου μας λαμβάνοντας το λόγο ανέφερε πως αυτά που αναφέρονται στο εν λόγω έγγραφο της Διευθύντριας του σχολείου μας είναι ψευδή και ανυπόστατα και έχει υπάρξει σχετική αναφορά μας στην υπηρεσία της. Συνεπώς, αυτό που της ζητάμε, ως αυτονόητη ενέργεια για να αποκατασταθεί η αναγκαία εμπιστοσύνη ανάμεσά μας, είναι να δηλώσει απερίφραστα εάν υιοθετεί τα δημοσιεύματα που αποδίδονται στην ίδια, στα οποία κατηγορούμαστε ως ακραίοι, ρατσιστές, φασίστες, κα. Εάν πάλι τα δέχεται και τα επικροτεί, τότε καλά θα κάνει να μην τα διαψεύσει. Η ίδια, μετά από επίμονη συζήτηση για το θέμα, αρνήθηκε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα αυτά”

Στο σημείο αυτό, όλα τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας (εκτός της κα Γκονέλα) αντέδρασαν επί προσωπικού, διότι οι δημοσιευμένες απόψεις της Διευθύντριας του σχολείου μας θίγουν την τιμή και την υπόληψή τους. Επίσης αναφέρθηκαν και πρόσφατα δημοσιεύματα, στα οποία αορίστως αναφέρει απειλές εναντίον της, καθώς και την εμπλοκή της αστυνομίας για διερεύνηση τυχόν έκνομων ενεργειών του συλλόγου μας που κατά την γνώμη μας είχαν και έχουν ως σαφή σκοπό και στόχο των εκφοβισμό μας.

Μάλιστα, ζητήσαμε από την Διευθύντρια του σχολείου μας να μεταβούμε όλοι μας στην αστυνομία ώστε να καταθέσει η ίδια μήνυση για το θέμα αυτό, με μάρτυρες υπεράσπισης όλους εμάς, ενέργεια που αποδέχθηκε αμέσως και ο κ. Βούλγαρης. Όμως η Διευθύντρια του σχολείου μας δεν δέχθηκε να το πράξει, ενισχύοντας την άποψή μας πως σκοπίμως καταγγέλλονται αυτά, με σκοπό τη συκοφάντησή μας”.

Σύμφωνα με την ανάρτηση ο Πρόεδρος του Συλλόγου κατέθεσε προς ψήφιση την παρακάτω πρόταση η οποία και υπερψηφίστηκε με 177 ψήφους:

"Τα μέλη του συλλόγου μας λαμβάνοντας υπόψη την ενημέρωση και όλα όσα έχουν συμβεί, αποφασίζουν την συνέχιση του αγώνα μας ώστε να μην φοιτήσουν προσφυγόπουλα στο σχολείο μας, προτού υπάρξει εκτεταμένος πραγματικός διάλογος για το θέμα και σαφή έγγραφη δέσμευση των υπευθύνων σχετικά με τις εύλογες αγωνίες-ενστάσεις των γονέων για το ζήτημα. Στην περίπτωση που θα αγνοηθεί η απόφασή μας, αποφασίζεται να υπάρξουν νομικές και διοικητικές ενέργειες".