08 Ιανουαρίου 2017

Παιδί Ρούπα: Σήμερα η εισαγγελική διάταξη για την επιμέλεια-Κοντονής: Και ο Τσίπρας να πήγαινε δεν θα έβλεπε το παιδί!


Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να εκδοθεί η εισαγγελική διάταξη για την ανάθεση της επιμέλειας του 6χρόνου γιου της Πόλα Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, σύμφωνα με πήγες του υπουργείου Δικαιοσύνης.


"Η Εισαγγελέας Ανηλίκων κα. Νικολού έχει στη διάθεσή της τις απαιτούμενες γνωματεύσεις των κοινωνικών λειτουργών και των γιατρών που παρακολουθούν το παιδί και ήδη συντάσσει την εισαγγελική διάταξη για την ανάθεση της επιμέλειας του 6χρονου αγοριού" επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας πως:
"Οι αρμόδιες αρχές επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία κατέβαλαν από την πρώτη στιγμή κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες".

Κοντονής: Και ο Τσίπρας να πήγαινε δεν θα έβλεπε το παιδί!


Μιλώντας στην ΕΡΤ, μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το θέμα της κράτησης του παιδιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε πως οι αρχές όχι μόνο δεν καθυστέρησαν αλλά έκαναν και γρηγορότερα απ' ότι συνήθως.


Ο Σταύρος Κοντονής είπε ακόμα πως είναι αισιόδοξος πως το εν λόγω θέμα, μπορεί να έχει τελειώσει μέχρι την Κυριακή. Ο υπουργός ισχυρίστηκε πως το παιδί “δεν κρατήθηκε ποτέ” και πως αντίθετα “φιλοξενείται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων η οποία κρίθηκε από την Εισαγγελία Ανηλίκων ως καταλληλότερος χώρος προκειμένου να βρίσκεται σε μια εποπτεία από τους επιστήμονες που πρέπει να γνωμοδοτήσουν, όπως προβλέπει ο νόμος, προς την Εισαγγελέα Ανηλίκων που θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.”

“Αυτές οι γνωμοδοτήσεις”, τόνισε ο κ. Κοντονής “είναι στα χέρια της προκειμένου να οδηγηθεί σε απόφαση την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα”.

“Το παιδί”, σημείωσε ο Σταύρος Κοντονής, παραδόθηκε στην Εισαγγελέα Ανηλίκων, δεν είχε καμία επαφή με τις Διωκτικές Αρχές, ενώ από την πρώτη στιγμή δόθηκε άδεια στη γιαγιά και τη θεία του προκειμένου να το επισκεφθούν απρόσκοπτα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»”.

“Είναι ευχής έργο σε τέτοιες περιπτώσεις την επιμέλεια των παιδιών να αναλαμβάνουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες και αυτό πιστεύω ότι θα είναι η κατάληξη αυτής της δικαστικής διερεύνησης” είπε ο Σταύρος Κοντονής.