06 Ιανουαρίου 2017

Ο γιος του Μπιν Λαντεν στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ! Ο γιος του Μπιν Λαντεν στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ!

Ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, που από πολλούς θεωρείται ως επόμενος αρχηγός της Αλ Κάιντα, μπήκε στη “μαύρη λίστα” των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, στην οποία βρίσκονται διαβόητοι τρομοκράτες.

Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν προειδοποίησε πρόσφατα τη Δύση, ότι θα πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε μάλιστα επίσημα την εισαγωγή του στην εν λόγω λίστα, θεωρώντας τον πλέον και επίσημα τρομοκράτη.

Στην ίδια λίστα προστέθηκε και ο Ιμπραχίμ Αλ Μπάνα, που βρίσκεται ψηλά στην ιεραρχεία της Αλ Κάιντα. Η συγκεκριμένη λίστα αναγνωρίζει τους καταγεγραμμένους σ' αυτήν ως διεθνώς δρώντες τρομοκράτες και τους αποκλείει από οποιαδήποτε στήριξη, φυσικά και την οικονομική.

Ως αποτέλεσμα της εν λόγω καταγραφής, κάθε περιουσιακό στοιχείο στο οποίο έχουν συμφέροντα μπλοκάρεται και απαγορεύεται στους πολίτες των ΗΠΑ να έχουν οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί τους. Οι συγκεκριμένες απαγορεύσεις έρχονται λίγους μήνες μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει τον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν να ορκίζεται εκδίκηση στο όνομα του πατέρα του.

Ο Χάμζα θεωρείται πως είναι 23 ή 24 ετών, όμως η αμερικανική κυβέρνηση τοποθετεί την γέννησή του περίπου το 1989, ως εκ τούτου ισχυρίζεται πως βρίσκεται σήμερα στο 27 έτος της ζωής του. Γεννήθηκε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

ΠΗΓΗ: mirror.co.uk