03 Ιανουαρίου 2017

Δολοφονία Αμοιρίδη: Δεν θα ταυτοποιηθεί με το DNA της κόρης του, ίσως... δεν ήταν δική του

Αδιάσειστα στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι η απανθρακωμένη σορός που βρέθηκε στο καμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου του Ρίο ντε Τζανέριο ανήκει στον Έλληνα πρέσβη στην Μπραζίλια Κυριάκο Αμοιρίδη αναζητούν οι αρχές.

Για αυτό το λόγο η αστυνομία του Ρίο θα προχωρήσει σε σύγκριση του DNA της σορού με εκείνο της μητέρας του θύματος η οποία ζει στην Ελλάδα. Σύμφωνα πάντως με τον εκπρόσωπο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, πρόκειται για μία συνηθισμένη διαδικασία, ωστόσο όπως αναφέρουν βραζιλιάνικα Μέσα, οι αρχές έχουν την υποψία ότι ο διπλωμάτης δεν είναι ο πατέρας του παιδιού που εμφανίζεται ως κόρη του.

Όπως μεταδίδει το g1.globo.com, η αρχική ιδέα ήταν να πάρουν γενετικό υλικό από την κόρη του πρέσβη. Σύμφωνα με ειδικούς όμως, η εξέταση θα μπορούσε να αποδείξει ότι η σορός ανήκει στον πατέρα της μικρής, δεν θα καθιστούσε σίγουρο όμως αν ο πατέρας του παιδιού είναι όντως ο διπλωμάτης. Έτσι θα ακολουθηθεί η πεπατημένη και η σύγκριση θα γίνει με το DNA της μητέρας του θύματος.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί ωστόσο είναι το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του τμήματος ανθρωποκτονιών τόνισε ότι η ταυτοποίηση θα γίνει τελικά μέσω DNA και όχι με εξέταση των δοντιών καθώς η σορός ήταν τόσο απανθρακωμένη που δεν επέτρεπε την τελευταία διαδικασία. Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι η σορός ανήκει στον 59χρονο πρέσβη.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης είχε μια κόρη 10 ετών με την 40χρονη Φρανσουάζ Σούζα Ολιβέιρα η οποία συνελήφθη μαζί με δύο ακόμα άντρες για τον θάνατό του.

Η μητέρα του πρέσβη, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα τη Δευτέρα και ενημέρωσε ότι η εγγονή της βρίσκεται μαζί με έμπιστο άτομο το οποίο πιστεύεται ότι είναι η νονά της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική αστυνομία συνδράμει στις έρευνες και κλιμάκιό της βρίσκεται στο Ρίο από την Κυριακή.