06 Ιανουαρίου 2017

ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύτηκαν και λένε «Go back κύριε Βέμπερ»

Παριστάνουν ότι είμαστε στις 6 Ιανουαρίου 2015, λέει η αξιωματική αντιπολίτευση

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο παραλήρημά του μπέρδεψε τις ημερομηνίες.

Παριστάνουν ότι είμαστε στις 6 Ιανουαρίου 2015 και έβαλαν την κασέτα “Go back κυρία Μέρκελ”, “Go back κύριε Βέμπερ”.

Μόνο που οι Έλληνες, πλέον, δεν καταναλώνουν τα παραμύθια τους.

Καλή φώτιση!».

Χθες ο Βέμπερ δήλωσε: Ο Τσίπρας με τον «μποναμά» έχασε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων

Ήταν μονομερείς αποφάσεις, που κατέστρεψαν την εμπιστοσύνη, τονίζει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ

Ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας το χριστουγεννιάτικο «δώρο» στους συνταξιούχους κατέστρεψε την εμπιστοσύνη που είχαν αποκτήσει οι Ευρωπαίοι στο πρόσωπό του, τονίζει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο Γερμανός πολιτικός τονίζει πως «ήταν μονομερείς αποφάσεις, ενώ δυο μέρες πριν είχε αποφασιστεί ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα από τους άλλους εταίρους». Μάλιστα ο κύριος Βέμπερ επισημαίνει μιλώντας στα «Νέα», πως ο πρωθυπουργός αθέτησε την συμφωνία του με τους εταίρους και σε αυτό «κάνει λάθος». «Όταν παίρνεις τον Δεκέμβριο το μήνυμα πως θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα με μειώσεις επιτοκίων και μερικές μέρες αργότερα αποφασίζονται μέτρα χωρίς συνεννόηση, καταστρέφεται η εμπιστοσύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Όλα με συνεννόηση. Εκεί κάνει λάθος ο Τσίπρας», τονίζει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, που αναφορικά με τον ρόλο της Γερμανίας και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις αποφάσεις, λέει πως «είναι μια φωνή στο Eurogroup», και προσθέτει πως στο θέμα αυτό είχε θέση παρόμοια με του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, επικεφαλής της Επιτροπής.

Και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον Βέμπερ (ΕΛΚ): Να σέβεται περισσότερο τις θυσίες των Ελλήνων και να μην λαϊκίζει

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ στις οποίες επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για τον «μποναμά» του λέγοντας ότι προκάλεσε την απώλεια της εμπιστοσύνης των ευρωπαίων.

Το κυβερνών κόμμα στην ανακοίνωσή του κατηγορεί τον κ. Βέμπερ για «νεοφιλελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις», τον καλεί να σέβεται περισσότερο τις θυσίες των Ελλήνων και να μην καταφεύγει στον «χυδαίο λαϊκισμό».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ και καθοδηγητής του κυρίου Μητσοτάκη, Μάνφρεντ Βέμπερ, είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις του.

Είναι γνωστός, όμως, και για τη σκληρότητα με την οποία θέλησε και θέλει να τις επιβάλει στον ελληνικό λαό. Ήταν, εξάλλου, ο ίδιος ένας από τους πρωταγωνιστές στους εκβιασμούς εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης του 2015.

Χωρίς να χάνει ούτε στιγμή το υπεροπτικό του ύφος που αναδεικνύει τον συγκαλυμμένο ρατσισμό του, στη σημερινή συνέντευξη του στα Νέα, ο πρόεδρος του ΕΛΚ δεν βρίσκει μια λέξη να πει για την απώλεια 25% του ΑΕΠ της Ελλάδας εξαιτίας των προγραμμάτων που ο ίδιος στήριξε από κοινού με τη ΝΔ, για τους λάθος πολλαπλασιαστές, την εκτίναξη της ανεργίας στο 27% το 2014, για τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων. Δεν αναγνωρίζει ούτε μια φορά ότι όλα αυτά έγιναν για τη διάσωση των γερμανικών τραπεζών, και όχι για να δείξει την αλληλεγγύη του ο κ. Βέμπερ προς το ελληνικό λαό.
Εξάλλου, η συγκατάβαση και η αυταρέσκεια με την οποία ομιλεί δεν δείχνει τίποτα άλλο παρά την υπέρμετρη αλαζονεία του.

Οφείλει, όμως, ακόμα και ο κ. Βέμπερ να στέκεται με περισσότερο σεβασμό απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού και να μην καταφεύγει στο χυδαίο  λαϊκισμό, που υπερβαίνει τα όρια της κωμικότητας  για να δικαιολογήσει τις ήδη δοκιμασμένες καταστροφικές του συνταγές.

Δεκάρα τσακιστή δεν δίνει ο πρόεδρος του ΕΛΚ και η ευρωπαϊκή ελίτ που ο ίδιος αντιπροσωπεύει για τον «λιθουανό οικοδόμο» και τον «γερμανό εργάτη».  Όπως δεν δίνει, βεβαίως, και για τον έλληνα συνταξιούχο, αφού μοναδική έγνοια της συνομοταξίας του είναι τα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Αν ο κ. Βέμπερ δεν έχει μια φορά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός δεν έχει δέκα φορές εμπιστοσύνη στον κ. Βέμπερ και τους εν Ελλάδι φίλους του. Αυτούς που κατόπιν τηλεφωνημάτων και νουθεσιών από το εξωτερικό, δεν στήριξαν τα μέτρα για τους συνταξιούχους. Να χαίρεται ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του και να μην ξεχάσει να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής.