30 Ιανουαρίου 2017

O Solberg ντριφτάρει το πούλμαν της Wolfsburg [video]

Πριν λίγο καιρό ο Peter Solberg, πρωταθλητής στο WRC το 2003 με Subaru και στο World RX το 2014 και το 2015 με δική του ομάδα και αυτοκίνητο το DS3, κατάφερε να εξασφαλίσει την εργοστασιακή υποστήριξη της VW Motorsport μέσω της VW Σουηδίας που τα τελευταία χρόνια εκπροσωπεί τη μάρκα στο θεσμό.

Ο Νορβηγός θα φέρει στην ομάδα τον χορηγό του, την εταιρεία ενεργειακών ποτών Monster.

Ο Solberg ως αστέρας πρώτου μεγέθους, συμμετέχει πλέον σε διάφορες προωθητικές ενέργειες εταιρειών του Ομίλου VW. Η VW είναι ο βασικός μέτοχος και χορηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας Wolfsburg FC που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Άλλωστε, το Wolfsburg δημιουργήθηκε από και για τους εργαζόμενους στα κεντρικά της VW.

Στο video που βλέπουμε, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και το ποδόσφαιρο συναντιούνται, με κοινό παρονομαστή την VW. Ο Solberg γιορτάζει την συνεργασία του με την εταιρεία ενώ εύχεται καλή συνέχεια στην Wolfsburg στην πορεία της στην Bundesliga. Πως; Ντριφτάροντας το πούλμαν της ομάδας. Με τους ποδοσφαιριστές.


Στο σύντομο φιλμάκι βλέπουμε την αποστολή να επιβιβάζεται στο λεωφορείο, με τους ποδοσφαιριστές ανυποψίαστους. Ο κύριος πίσω από το τιμόνι βγάζει το καπέλο του, ξαφνικά σκύβει κάτω από το κάθισμα και παίρνει το γνώριμο κράνος στα χρώματα της Monster. Γελά σατανικά και αρχίζει να καίει λάστιχο κάνοντας τρελά ντόνατς με το θηριώδες όχημα. Οι παίχτες ξαφνιάζονται, αλλά τελικά φαίνεται να το απολαμβάνουν. Εντάξει, διασκεδαστικό δείχνει, και χαριτωμένο. Αλλά προφανώς είναι ψηφιακά επεξεργασμένο.

Επί της ουσίας τώρα, φωτιά παίρνει το World RX, αφού ήδη από πέρσι είχαμε τις εργοστασιακές ομάδες Ford και Peugeot με Ken Block και Sebastien Loeb, αντίστοιχα. Και φέτος, εκτός από την αναβαθμισμένη εμπλοκή της VW με τον Solberg, έχουμε και την Audi να μπαίνει με εργοστασιακή ομάδα και αιχμή του δόρατος τον πρωταθλητή 2016 Mattias Ekstrom.

Μπορεί να κόπηκε το πρόγραμμα WRC της VW λοιπόν, και να αποσύρθηκε η Audi από το WEC και το LeMans, αλλά φαίνεται ότι οι κινήσεις αυτές έγιναν για τα μάτια του κόσμου. Όχι τόσο για να εξοικονομηθούν χρήματα για τις συνέπειες του σκανδάλου dieselgate, αλλά κυρίως για να μη δημιουργηθεί ηθικό θέμα με τις 30.000 απολύσεις. Διότι η πραγματική εξοικονόμηση χρήματος από αυτό θα προκύψει. 

Κατά τα άλλα, η Audi φέτος εκτός από το World RX επένδυσε και στην Formula E, αναβαθμίζοντας την σε εργοστασιακή την εμπλοκή της με την Abt.Ενώ η VW προσπαθεί να πετύχει μια συμφωνία ώστε να πάρει τελικά έγκριση τύπου το Polo και να τρέξει στο φετινό WRC με ιδιωτική ομάδα.




Mιχάλης Γεωργιάδης
http://www.drive.gr/posts/motorsport/o-solberg-ntriftarei-poylman-tis-wolfsburg-video#