08 Φεβρουαρίου 2017

Ο πόλεμος των Κούστα

Ο εφοπλιστής απέστειλε εξώδικο με το οποίο απαγορεύει την χρήση του επιθέτου του από την πρώην σύζυγό του Σοφία η οποία έχει μπλοκάρει τους τραπεζικούς του λογαριασμούςΜε αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πόλεμος γύρω από το διαζύγιο του Γιάννη Κούστα και της πρώην συζύγου του Σοφίας, λίγους μήνες πριν συμπληρωθούν πέντε χρόνια από τον χωρισμό τους.

Η τελευταία κίνηση του εφοπλιστή ήταν να αποστείλει σε διάφορα ΜΜΕ εξώδικο με το οποίο ζητάει μετά το μικρό όνομα της πρώην συζύγου του να μην προστίθεται το επίθετο Κούστα, αλλά το πατρώνυμο της, το οποίο είναι Γιαννικοπούλου.


Ο εφοπλιστής τονίζει στο εξώδικό ότι «τυχόν εκ μέρους σας χρήση του δικού μου επωνύμου για να προσδιορίσετε την εν διαστάσει σύζυγό μου θα είναι αυθαίρετη και παράνομη, είναι δε δεδομένο ότι θα προσβάλλει την προσωπικότητά μου».
Καλά πληροφορημένες πηγές από το περιβάλλον του εφοπλιστή κάνουν λόγο για κίνηση που προήρθε σύμφωνα με τα όσα ψιθυρίζονται μετά από έντονη πίεση της αρραβωνιαστικιάς του κ. Κούστα, Δήμητρας Μέρμηγκα.


Η τελευταία φέρεται να είναι έντονα δυσαρεστημένη από το γεγονός ότι ενώ συστήνεται πλέον ως Δήμητρα Κούστα, βλέπει φωτογραφίες της πρώην συζύγου του αγαπημένου της, στις λεζάντες των οποίων αναφέρεται ως Σοφία Κούστα ή Σοφία Γιαννικοπούλου-Κούστα.
Κάτι που την έκανε έξαλλη σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στα κοσμικά σαλόνια, απαιτώντας λένε οι πληροφορίες από τον κ. Γιάννη Κούστα να λύσει το θέμα άμεσα.
Αξίζει να τονιστεί ότι παρά τα όσα έχουν λάβει χώρα μετά τον χωρισμό του εφοπλιστή με την Σοφία Γιαννικοπούλου μεταξύ των οποίων ουκ ολίγες δικαστικές αντιπαραθέσεις, ο κ. Κούστας δεν φέρεται να είχε ζητήσει μέχρι πρότινος από την πρώην σύζυγό του να μην χρησιμοποιεί κοινωνικά το επίθετό του.

Κάτι που φαίνεται ότι άλλαξε μετά από τον μυθικό αρραβώνα του με την κατά τριάντα χρόνια νεώτερή του κ. Δήμητρα Μέρμηγκα, το περασμένο φθινόπωρο στο Island.
Τελικά η πρώην σύζυγός του έλαβε και αυτή το εξώδικο περί της χρήσης του επιθέτου Κούστα από την ίδια την 1η Φεβρουαρίου, στο οποίο ο εφοπλιστής την καλεί να μην υπάρχει σε επίσημα ταξιδιωτικά έγγραφα, προσωπικές διευθύνσεις e-mail και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης το επίθετό του.
Δείγμα και αυτό λένε οι καλά γνωρίζοντες της σκληρής διαμάχης για το διαζύγιο που εκτυλίσσεται τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι, από τον γάμο του οποίου προέκυψαν και δύο κόρες.
Δυο παιδιά, που σύμφωνα με τα όσα ακούγονται από το φιλικό περιβάλλον του πρώην ζευγαριού-η κ. Γιαννικοπούλου αποφεύγει να σχολιάσει οτιδήποτε έχει να κάνει με τις δύο κόρες της-ο εφοπλιστής φέρεται να έχει πολύ καιρό να δει από κοντά.


Ο αρραβώνας και τα τριαντάφυλλα από το Χαλφέτι
Το βράδυ της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου ήταν «a night to remember» για πάρα πολλούς, αφού ο εφοπλιστής κ. Γιάννης Κούστας επισημοποίησε με ένα πάρτι αρραβώνων στο Island, την σχέση του με την κ. Δήμητρα Μέρμηγκα, μετά από έναν χρόνο όπου είναι κυριολεκτικά αχώριστοι.
Αυτό τουλάχιστον είπαν και επιβεβαίωσαν οι περισσότεροι εκ των τετρακοσίων καλεσμένων του ζευγαριού, που έζησαν από τις εννιά και μετά εκείνη την νύχτα, ένα glam παραμύθι σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
Ένα παραμύθι στο οποίο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο έρωτας που γεννήθηκε ένα χρόνο πριν ανάμεσα στον 60χρονο Γιάννη Κούστα και την 24χρονη Δήμητρα, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε μια κοινή παρέα στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.
Ηχηρά ονόματα της ελληνικής ναυτιλίας, του επιχειρείν και φίλοι του ζευγαριού έδωσαν το παρόν στο ευτυχές γεγονός, την ίδια στιγμή που η πρώην σύζυγος του κ. Κούστα, Σοφία, βρισκόταν σε νυχτερινό κέντρο της παραλιακής με φίλες της, ακούγοντας τον Νίκο Οικονομόπουλο να άδει μεταξύ άλλων το «Εξαιτίας σου».


Η ατμόσφαιρα λίγο μετά τις εννιά και μισή στο Residence του Island, ήταν μαγική σύμφωνα με τους καλεσμένους της λαμπερής βραδιάς, τους οποίους υποδεχόταν το ζευγάρι, ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους, σε μια τόσο σημαντική στιγμή της ζωή τους.
Το σκηνικό ήταν ονειρικό αφού ο χώρος είχε ντυθεί σε λευκό και εκρού χρώμα, το γκαζόν είχε καλυφθεί με ξύλινο deck, ώστε να ισορροπούν άνετα οι κυρίες πάνω στα 10ποντα παπούτσια τους ενώ ένα συγκεκριμένο λουλούδι έδινε αυτό το κάτι παραπάνω στην βραδιά.
Μπορεί να υπήρχαν ορτανσίες και ορχιδέες, αλλά ήταν τα μαύρα τριαντάφυλλα του Χαλφέτι, που αιχμαλώτισαν τα βλέμματα των προσκεκλημένων.

Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο είδος, που φύεται μόνο σε ένα μικρό χωριό της Τουρκίας, το Χαλφέτι και οφείλει το χρώμα του στο γεγονός ότι το χώμα της συγκεκριμένης περιοχής, βρέχεται από τα νερά του ποταμού Ευφράτη και στο τέλος του καλοκαιριού ανθίζει.
Η εικόνα τους ήταν μαγική και ήταν σύμφωνα με πληροφορίες μια επιλογή της Δήμητρας Μέρμηγκα, η οποία τα λατρεύει, αφού θεωρούνται σύμβολο του πάθους και της ελπίδας.
Ο κ. Γιάννης Κούστας δεν της χάλασε κανένα χατήρι για την συγκεκριμένη βραδιά, αφού ήθελε όλα να είναι τέλεια για τους φίλους τους και για την γυναίκα που του άλλαξε την ζωή.
Έτσι ο χώρος «υιοθέτησε» καθρέφτες του διάσημου σχεδιαστή Philip Stark, τον οποίο οι πληροφορίες ήθελαν να επιμελείται προσωπικά την τοποθέτησή τους στο Residence, ώστε να δένουν αρμονικά με το υπόλοιπο ντεκόρ και τις χρωματικές επιλογές της διακόσμησης.
Το λευκό κυριαρχούσε στα τραπέζια των προσκεκλημένων, για την εξυπηρέτηση των οποίων είχαν επιστρατευθεί εκατό σερβιτόροι με λευκά σμόκιν, οι οποίοι ήταν επί ποδός ανά πάσα στιγμή.
Η βραδιά ξεκίνησε με ένα welcome drink, το οποίο ήταν Bellini η σαμπάνια Veuve Clicqout Ponsardin για κάποιους κυρίους και με χαλαρή κουβέντα σε πηγαδάκια για τις ηχηρές επιχειρηματικές και εφοπλιστικές παρέες που έδωσαν το παρόν στην βραδιά.


Χτένια από την Γαλλία και μενταγιόν αστακού
Ανάμεσά στους προσκεκλημένους ο Βίλλυ Παναγιωτίδης, ο Γιώργος Οικονόμου, ο Νίκος Τσάκος, ο Μιχάλης Χανδρής, ο Γιώργος Δαλακούρας, ο Δημήτρης και η Τζένη Μελισσανίδη, η Μελίνα Τραυλού, ο Χάρης Βαφειάς με την σύζυγό του Έμιλι, το ζεύγος Λέο Πατίτσας-Μαριέττα Χρουσαλά, ο κοσμηματοπώλης Κώστας Καίσαρης με την σύζυγό του Χριστιάνα, ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας και η σύζυγός του Βάνα κ.α.
Μόλις κάθισαν στα τραπέζια τους ενημερώθηκαν αμέσως για το μενού, το οποίο βρισκόταν τυπωμένο πάνω στο πιάτο τους και είχε εξαιρετικές επιλογές όπως χτένια από την Γαλλία και μενταγιόν αστακού ενώ για κυρίως πιάτο σφυρίδα η εκλεκτό rib eye.
Τα πιάτα συνόδευαν τελικά δύο εξαιρετικά ελληνικά κρασιά και όχι γαλλικά, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η Δήμητρα που επιμελήθηκε προσωπικά το μενού, είπε όχι στους γαλλικούς οίνους.

Για το τέλος-λέγε με επιδόρπιο-υπήρχε ένας εκπληκτικός μπουφές από γλυκά και μια τούρτα μπαβαρουάζ, η οποία ξετρέλανε τους καλεσμένους του ζευγαριού που πλέει μονίμως σε πελάγη ευτυχίας, τους τελευταίους μήνες.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και η πρώτη σύζυγος του εφοπλιστή Κλοντίν Καρμπονάρο με τα παιδιά τους Δημήτρη και Ρομπέρτο, η αδερφή του Μαρία Κούστα και η μητέρα του Αμαλία.
Αμφότεροι ήταν χαρούμενοι για την νέα σελίδα στην ζωή του δικού τους ανθρώπου, παρόλο που εκκρεμεί ακόμη το διαζύγιό του με την δεύτερη σύζυγό του Σοφία, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, οι οποίες δεν ήταν παρούσες στην βραδιά.
Το λογίδριο του κ. Γιάννη Κούστα ήταν σύντομο και ξεκίνησε με ευχαριστίες προς όλους τους φίλους του που έδωσαν το παρόν, σε ένα Σαββατοκύριακο, όπου κυριαρχούσε η αρμάτα στις Σπέτσες.


«Αν ήταν αύριο δεν θα ερχόμασταν Γιάννη» είπε σχετικά δυνατά ένας φίλο του προκαλώντας μια γενική ευθυμία πριν βγει η μεγάλη φράση της βραδιάς από το στόμα του εφοπλιστή.
«Στα μάτια της Δήμητρας βρήκα την γυναίκα της ζωής μου» τόνισε κοιτάζοντας την νεαρή σύντροφό του η οποία έλαμπε από ευτυχία μέσα στο λευκό της φόρεμα, έχοντα δίπλα της την μητέρα της και την αδερφή της, η οποία της μοιάζει αρκετά.
Η μουσική έκπληξη της βραδιάς δεν ήταν τελικά η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, αλλά ο Στέφανος Κορκολής με το πιάνο του, που μάγεψε τους προσκεκλημένους, τον οποίο προλόγισε ο εφοπλιστής, λάτρης και ο ίδιος της μουσικής.

Η λυρικότητα του Στέφανου και οι φωτισμένες θαλαμηγοί
Όπως αναφέρουν μάλιστα πληροφορίες ο Γιάννης Κούστας έγραψε στίχους στην αγγλική γλώσσα σε μια σύνθεση του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου, ο οποίος είναι στενός του φίλος. Ο τραγουδοποιός το αποκάλυψε προ μηνών στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα, όπου είχε προσκληθεί ως τιμώμενο πρόσωπο.
Μετά από την λυρικότητα των πιανιστικών μελωδιών που άφησαν οι συνθέσεις του Στέφανου, την μουσική επιμέλεια της βραδιάς ανέλαβε dj, ενώ αρκετοί καλεσμένοι λικνίστηκαν στους ρυθμούς ξένων και ελληνικών επιτυχιών.
Το ζευγάρι φρόντισε να περάσει από αρκετά τραπέζια, άλλοτε μαζί και άλλοτε χωριστά για ρωτήσει φίλους και φίλες αν πέρναγαν καλά, αν όλα ήταν τέλεια η αν κάποιος χρειαζόταν κάτι ιδιαίτερο που δεν είχε τυχόν προβλεφθεί.
Την ονειρική βραδιά συμπλήρωσαν ιδανικά τα πυροτεχνήματα που έκαναν την νύχτα-μέρα και οι εντυπωσιακές θαλαμηγοί που είχαν «δέσει» ανοιχτά του Island, οι οποίες ήταν φωταγωγημένες.

Κάτι που έγινε επειδή ακριβώς αρκετά ζευγάρια, αναχώρησαν κατευθείαν για τις Σπέτσες, ξημερώματα, για να δώσουν το παρόν στην αρμάτα, που σηματοδοτεί ουσιαστικά το τέλος του καλοκαιριού και των ανέμελων εξορμήσεων.
Το αρραβωνιασμένο ζευγάρι δεν ακολούθησε, όπως ήταν φυσικό να γίνει μετά από μια τέτοια νύχτα ευτυχίας, προτιμώντας να μείνουν στο κλεινόν άστυ και να δουν κάποιους φίλους.
Ένας από αυτούς ήταν γνωστός broker με βάση το Μονακό,τον οποίο συνάντησαν το απόγευμα του Σαββάτου σε σικ στέκι της Βουλιαγμένης, λίγες ώρες μετά την πιο όμορφη μέχρι τώρα νύχτα της κοινής τους ζωής.

Μιας ζωής που μέσα σε ένα χρόνο τους ταξίδεψε σε όλο σχεδόν τον κόσμο, από την Ιταλία, και το Μονακό μέχρι την Καραϊβική και την Ιαπωνία, πριν από τον ονειρικό αρραβώνα τους, που επιβεβαίωσε απόλυτα το ρητό «ο έρως χρόνια δεν κοιτά».


Διονύσης Θανάσουλας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ