07 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ 'ΧΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ! Πούτιν: Χτυπάτε ελεύθερα, αλλά όχι δυνατά!

Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε το νομοσχέδιο που αποποινικοποιεί την ενδοοικογενειακή βία - Αναφέρεται σε παιδιά και γονείς, υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας

Την υπογραφή του στο διάταγμα που νομιμοποιεί τη χρήση ενδοοικογενειακής βίας, «όταν δεν επιφέρει τραυματισμό», έβαλε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αγνοώντας της αντιδράσεις που είχαν προκληθεί το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το νέο νόμο που παρουσίασε το υπουργείο Υγείας, αποποινικοποιείται η βία που επιφέρει μικρής σημασίας τραύματα, όπως εκδορές, μώλωπες, επιφανειακές πληγές και βλάβες των μαλακών μορίων.

Η πρόταση είχε περάσει ήδη από τη Δούμα, με ψήφους 380 υπέρ και μόλις 3 κατά. Όπως εξήγησαν οι νομοθέτες, η συγκεκριμένη «οδηγία» απευθύνεται κυρίως σε γονείς που θέλουν να τιμωρήσουν τα παιδιά τους, καθώς μέχρι σήμερα ίσχυε διετής φυλάκιση για τους γονείς που έδιναν έστω και ένα μικρό χαστούκι στα παιδιά τους.

Με το νέο νόμο, η ποινή των δύο χρόνων μετατρέπεται σε 15 ημέρες κράτηση, ενώ προβλέπεται και χρηματικό πρόστιμο ύψους 500 δολαρίων ή 40.000 ρουβλίων.