22 Φεβρουαρίου 2017

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ! Ο Τραμπ πάσχει από κλειστοφοβία -Τα σημάδια και τα τηλέφωνα στους παλιούς του φίλους

[Άντε να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν για να τον ξεφτιλίσουν]

Ο Λευκός Οίκος πρέπει να είναι το πιο μοναχικό προεδρικό μέγαρο αυτή την περίοδο στον πλανήτη.

Κι ο Ντόναλντ Τραμπ, που ζει εκεί χωρίς γυναίκα και παιδιά, έχει προσβληθεί από «κλειστοφοβία», λένε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Η διάθεσή του φαίνεται πεσμένη, είναι ελαφρώς ευερέθιστος και συχνά αντιδρά με νεύρα, αναφέρουν το Politico και ο ιστότοπος “Axios” επικαλούμενα πηγές απ’ το περιβάλλον του Προέδρου.





Που έγκειται το πρόβλημα; Ο Τραμπ ζει χωρίς την οικογένειά του στο ιστορικό κτιριακό σύμπλεγμα των 137 δωματίων. Νιώθει απομονωμένος και ολοένα και περισσότερο απογοητευμένος. Κι επειδή η 46χρονη Μελάνια κι ο δεκάχρονος γιος του Μπάρον παραμένουν στον ουρανοξύστη του στο Μανχάταν, ο πρώην μεγιστάνας του real estate νιώθει σχεδόν σαν χήρος.

Ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα
Ο Πρόεδρος παραπονιέται συχνά ότι έχει πονοκεφάλους, αναφέρει το ρεπορτάζ του “Axios”, αλλά δεν τους αποδίδει στα προεδρικά του καθήκοντα, αλλά στις νέες συνθήκες ζωής.

Εκεί που είχε συνηθίσει να διοικεί την εταιρεία ακινήτων του ως οικογενειακή επιχείρηση, τώρα έχει παραλύσει απ’ την πολυπλοκότητα της νέας του θέσης ως πλανητάρχη.

Και διαπιστώνει με θλίψη ότι πολλές απ’ τις εξαγγελίες του συνθλίβονται στις μυλόπετρες της τεράστιας γραφειοκρατίας της Ουάσιγκτον.


Εικονική περιήγηση στο Λευκό Οίκο
Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Τραμπ αρεσκόταν να παρουσιάζεται ως “maker”, αυτός που θα κάνει όλα όσα αδυνατούν οι άλλοι. Αλλά από τη στιγμή που διάβηκε το κατώφλι του Λευκού Οίκου διαπιστώνει καθημερινά ποια είναι τα όρια του εφικτού -μια ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα.

Οι «διαρροές» των μυστικών υπηρεσιών προς τον Τύπο τον έχουν κάνει έξω φρενών, όπως και το διαρκές μπρα-ντε-φερ, το θάψιμο κι ο αήθης ανταγωνισμός μέσα στον κύκλο των στενότερων συμβούλων του, είπε στο “Politico” πηγή απ’ το περιβάλλον του.



Ο Τραμπ αποζητά την επαφή με τους παλιούς του φίλους και μιλάει στο τηλέφωνο μαζί τους για μια απ’ τις μεγάλες του αγάπες: το γκολφ.

Το Οβάλ Γραφείο το έχει λατρέψει. Εκεί περνά τον περισσότερο χρόνο του. Και τους επισκέπτες του Λευκού Οίκου ξεναγεί με περηφάνια πρώτα στο νέο εργασιακό του χώρο με το ιστορικό γραφείο.





Νοσταλγία για τη Νέα Υόρκη
Νοσταλγεί όμως το ρετιρέ του των 100 εκ δολαρίων στην κορυφή του Trump Tower στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν.



Κι εκνευρίζεται που δεν μπορεί, όσο βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα, να δειπνεί τα βράδια σε πανάκριβα εστιατόρια, όπως είχε συνηθίσει στη γειτονιά του στη Νέα Υόρκη, όπου υπήρχαν πολλά gourmet restaurants.

Σαββατοκύριακα αναψυχής στη Φλόριντα
Για να φτιάξει το κέφι του ο Τραμπ περνά -ως τώρα- τα Σαββατοκύριακά του στο Mar-a-Lago, το πολυτελές θέρετρό του στη Φλόριντα. Εκεί, στις τεράστιες εγκαταστάσεις του με το γήπεδο γκοφλ, ο Τραμπ νιώθει πολύ πιο άνετα, αφού κινείται σ’ ένα οικείο σ’ αυτόν περιβάλλον.







Τα ταξίδια κι οι παρτίδες γκολφ στο «αιώνιο καλοκαίρι» της ηλιόλουστης πολιτείας είναι υπεραπαραίτητα ως θεραπεία κατά της κλειστοφοβίας που τον βασανίζει, αναφέρει το ρεπορτάζ του “Axios”.

Τα συμπτώματα του εντεινόμενου αισθήματος απομόνωσης πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα:
Η «προεκλογική του εμφάνιση» στο Ορλάντο της Φλόριντα ενώπιον 9.000 πιστών οπαδών του σχεδιάστηκε ως «απόδραση» απ’ τη ρουτίνα του Λευκού Οίκου. Μονίμως διψασμένος για αναγνώριση ο Τραμπ νιώθει στο Οβάλ Γραφείο αποκομμένος απ’ το «κίνημα των πολιτών» που τον ανέβασε στον προεδρικό θώκο, όπως έχει παραπονεθεί.








Στη διάρκεια της 77λεπτης συνέντευξης Τύπου της περασμένης Πέμπτης, όπου εξαπέλυσε μύδρους κατά του «ανέντιμου Τύπου», ξεχείλισε η αγανάκτησή του: είπε ότι νιώθει αδικημένος απ’ την επικριτική στάση των ΜΜΕ και επιχείρησε να παρουσιάσει ως απόλυτη επιτυχία τη μέχρι τώρα θητεία του στο Λευκό Οίκο.




Ήδη απ’ τις αρχές του μήνα οι New York Times ανέφεραν ότι ο Τραμπ περνά τα βράδια του μπροστά στην τηλεόραση παρακολουθώντας φανατικά τα καλωδιακά κανάλια.

Ο Λευκός Οίκος έσπευσε να διαψεύσει λεπτομέρειες του ρεπορτάζ. Στη συνέντευξη Τύπου του, όμως, ο Τραμπ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες εκπομπές, που δεν τον αντιμετωπίζουν με «μίσος» και δεν είναι όλοι καλεσμένοι «εναντίον του» - σαφής ένδειξη ότι όντως περνά ώρες πολλές μπροστά στο «χαζοκούτι»...