Δημοτικοί υπάλληλοι, με επικεφαλής τον κατηγορούμενο, θεωρώντας ότι πίσω από τη σύσκεψη κρύβεται προσπάθεια ανάθεσης της αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιώτες, εισέβαλαν στην αίθουσα, προκαλώντας -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ένταση, ενώ η «παρέμβασή» τους οδήγησε στη ματαίωση της σύσκεψης
Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης, Ηλία Μανουσαρίδη, που κρίθηκε ένοχος για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Ο πρώην συνδικαλιστής κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου, ως «πρωταγωνιστής» επεισοδίου που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2011, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, όπου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης είχε συγκαλέσει σύσκεψη με άλλους δημάρχους και αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξεύρεση λύσης στο θέμα της καθαριότητας, καθώς, εκείνες τις ημέρες ήταν σε εξέλιξη απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων και τα σκουπίδια σχημάτιζαν «λόφους» στους δρόμους της πόλης.
Δημοτικοί υπάλληλοι, με επικεφαλής τον κατηγορούμενο, θεωρώντας ότι πίσω από τη σύσκεψη κρύβεται προσπάθεια ανάθεσης της αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιώτες, εισέβαλαν στην αίθουσα, προκαλώντας -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ένταση, ενώ η «παρέμβασή» τους οδήγησε στη ματαίωση της σύσκεψης. Εξεταζόμενος ως μάρτυρας από το δικαστήριο, ο Γ. Μπουτάρης περιέγραψε τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν, επιβεβαιώνοντας τα όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο.
Από την πλευρά του, ο συνταξιούχος σήμερα δημοτικός υπάλληλος, στην απολογία του αρνήθηκε τις σε βάρος του καταλογιζόμενες πράξεις. «Δεν δικάζομαι εγώ σήμερα, αλλά η πολιτική μου πράξη και στο πρόσωπο το δικό μου οι εργαζόμενοι του δήμου. Ο δήμαρχος μας έλεγε ‘τεμπελόσκυλα' και ήταν υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην καθαριότητα. Είχε αυταρχική και αλαζονική στάση» τόνισε μεταξύ άλλων.
Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διατάραξη κοινής ειρήνης, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό των μη ταπεινών κινήτρων. Για την κατηγορία της παράνομης βίας από κοινού που περιλαμβανόταν στο κατηγορητήριο έπαυσε τη δίωξη λόγω παραγραφής με το νόμο περί αποσυμφόρησης των πινακίων.