01 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΑΛ@ΚΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΤΟ ΒΑΖΕΛΟ! Κύπελλο Ελλάδας - Βασιλακόπουλος: "Φοβηθήκαμε εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη"

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εξήγησε τον λόγο που η υποψηφιότητα της Ξάνθης για την έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ απορρίφθηκε.

"Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας", ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, ο οποίος παραδέχθηκε πως δεν είναι δίκαιο να γίνει ο τελικός στην έδρα ενός φιναλίστ. Σήμερα [1/2] αναμένεται η οριστική απόφαση μεταξύ Λάρισας ή ΟΑΚΑ.

"Έχουμε κάνει εθνικό θέμα τον τελικό μπάσκετ. Πρέπει να είναι μια γιορτή αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία δεν το επιτρέπει αυτό. Δείτε τι συνέβη με το Final-4 του League Cup του βόλεϊ που ήταν να γίνει στην Κύπρο, επειδή παρενέβη το υπουργείο δημόσιας τάξης, γιατί είχαν από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες ότι θα γίνουν έκτροπα. Πρέπει να βρίσκουμε τον χώρο που πληροί όλους τους όρους ασφαλείας. Έχουμε ζήσει εμπειρίες γι’ αυτό το ψάχνουμε την καλύτερη λύση στην σημερινή πραγματικότητα. Συνήλθε η επιτροπή της ΕΟΚ και της αστυνομίας και αν δεν είναι η Λάρισα θα είναι η Αθήνα. Την αποδέχθηκαν όλοι αυτήν την εισήγηση. Μπορεί και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί το που θα γίνει ο τελικός. Θέμα ασφαλείας είναι που μόνο η αστυνομία μπορεί να μας βεβαιώσει. Στη Λάρισα προέκυψε και ένα άλλο ντεζαβαντάζ, που είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις", ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ και πρόσθεσε:

"Δεν διαφωνώ ότι δεν είναι fair play να γίνει ο αγώνας στην έδρα ενός φιναλίστ (σ.σ. Παναθηναϊκού). Ζητήσαμε το ΣΕΦ, αλλά δε μας το δίνουν. Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας".

Τέλος,  για την κατανομή των εισιτηρίων, ανέφερε: "Θα δοθούν ίδια εισιτήρια στις δυο ομάδες. Αν προκριθεί το ΟΑΚΑ, δεν θα γίνει ίδια μέρα ο τελικός με το ΑΕΚ - Ολυμπιακός. Χρειάζεται επίδειξη ευθύνης και αγάπης στο άθλημα".