07 Φεβρουαρίου 2017

Οικονόμου: Τα νοσοκομεία καταρρέουν – Να αφήσουν το Facebook οι υπουργοί

«Τα νοσοκομεία καταρρέουν. Οι αρμόδιοι υπουργοί να αφήσουν το Facebook και να δώσουν λύσεις» τόνισε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την καταγγελία 21 βουλευτών της ΝΔ για το νοσοκομείο Σωτηρία.

Όπως τονίζουν στην καταγγελία τους οι βουλευτές της ΝΔ, οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών, αλλά και νοσηλευτών, φτάνουν το 40% και υπάρχει μόνο ένας τραυματιοφορέας για 4 κλινικές των 40 ασθενών, όταν η ανάγκη του νοσοκομείου για μεταφορά των ασθενών φτάνει τα 100 άτομα για εξετάσεις και 30 εισαγωγές.

Οι βουλευτές της ΝΔ καταγγέλλουν ότι στα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποχώρησαν 60 εργαζόμενοι απ' το νοσοκομείο και προσλήφθηκαν μόνο 10. Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου κατήγγειλε πως η διοίκηση του νοσοκομείου έχει προτείνει να σταματήσει η παροχή οξυγόνου σε ασθενείς που το έχουν λιγότερη ανάγκη, θέτοντας την υγεία τους σε κίνδυνο.


Μιλώντας στο σταθμό μας ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε «φριχτό, ανάλγητο και αδιανόητο το να αναγράφεται πάνω στη συνταγή του ΕΟΠΥΥ το προσδόκιμο της ζωής του ασθενούς, τη στιγμή που ο ίδιος δίνει καθημερινά μάχη για τη ζωή του».

Όπως εξήγησε, «η επιστήμη μπορεί να μιλά για προσδόκιμα. Το κράτος όμως δεν έχει δικαίωμα να προσεγγίζει έτσι τους ασθενείς».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/338266/oikonomou-ta-nosokomeia-katarreoun-na-afisoun-to-facebook-oi-upourgoi/