20 Φεβρουαρίου 2017

Φυλλάδα των συντακτών εναντίον Left.gr: Aκόμη μία φορά για το copy paste

Στο φύλλο του Σαββατοκύριακου, η έντυπη έκδοση της «Εφημερίδας των Συντακτών» φιλοξένησε ένα εξαιρετικό κείμενο του καθηγητή Ιστορίας Γιάνη Γιανουλόπουλου με τίτλο «Της εθνικοφροσύνης, ήλιε νοητέ». Ήταν στο «Φάντασμα της Ιστορίας», το τετρασέλιδο που επιμελείται κάθε Σάββατο ο Τάσος Κωστόπουλος.
Για μία ακόμα φορά το Left.gr αναδημοσιεύει ολόκληρο (!) το παραπάνω κείμενο. Ευκολάκι! Βάζοντας, απλώς, κάπου την πηγή.

Οπότε έρχεται μία αναγνώστρια του e-tetRadio (εξ ου και η προσωπική μου εμπλοκή) και μου γράφει κάτω από ένα σχόλιο: «Πριν λίγο διάβασα κι άλλο άρθρο του left,gr που αναφέρεται σε καταγγελίες ιστορικών για τους κύριους Καλύβα και Μαραντζίδη και Εκδόσεις της Καθημερινής».

Και γίνομαι έξαλλος.

Είναι λοιπόν το Left.gr που με ένα copy paste, ρε φίλε, που διαρκεί 10 λεπτά όλο κι όλο (μέχρι και τη δική μας φωτογραφία έβαλαν), ακυρώνει τη δουλειά ημερών, δουλειά τόσων ανθρώπων που ζουν από αυτή (τη δουλειά τους).

Ακυρώνει τον δημοσιογράφο, τον συντάκτη ύλης που φτιάχνει τη σελίδα, τον διορθωτή που διορθώνει τα κείμενα, τον άνθρωπο στο ατελιέ που τη σελιδοποιεί κ.ο.κ.

Και μαζί τους ακυρώνει τους ανθρώπους που έχουμε στο τυπογραφείο, τους υπεύθυνους της διανομής κ.ο.κ. Όλοι αυτοί τρώνε Χ από το copy paste του left.gr...

Λίγη συνείδηση δεν βλάπτει... Και δημοσιογραφική αλληλεγγύη, διάολε...