01 Φεβρουαρίου 2017

«Ρίξτε "μαύρο” στο MEGA»

«Ο θάνατός του… η ζωή μας», αποδεικνύεται ότι ισχύει, ενώ παράλληλα σκέφτεσαι πως «άμα έχει τέτοιους… συνεργάτες, τι τους φταίει ο… Παππάς;»!


Ο λόγος για το MEGA που όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο στο Newsit.gr οι μέρες αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού, με τους βασικούς μετόχους (Βαρδινογιάννη-Μπόμπολα) να καταθέτουν τις επόμενες ημέρες πρόταση-σωτηρίας στις πιστώτριες τράπεζες.

Ενώ λοιπόν όλοι –και κυρίως οι επί σειρά μηνών απλήρωτοι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού- ελπίζουν ότι επιτέλους θα δοθεί λύση, κάποιος «συνεργάτης» του τηλεοπτικού σταθμού, εις εκ των υπόλοιπων μετόχων στη Digea, πιέζει τους υπόλοιπους να «κόψουν» το σήμα του σταθμού της Μεσογείων. Ο εμφανής λόγος είναι ότι ο μέτοχος-MEGA έχει σταματήσει να καταβάλει τις μηνιαίες οφειλές του, αλλά ο… πραγματικός λόγος φαίνεται ότι είναι οι επιδόσεις του τηλεοπτικού σταθμού στους πίνακες τηλεθέασης.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι τον προηγούμενο μήνα, τον Ιανουάριο, το MEGA βρέθηκε (με μηδενικό live πρόγραμμα) στην τρίτη θέση της κατάταξης στο «δυναμικό κοινό», λίγο πίσω από τον ΑΝΤ1 και τον ALPHA. Έτσι, βλέποντας τις επιδόσεις αυτές, εις εκ των… συμμάχων θυμήθηκε τις οφειλές και υποστήριξε ότι πρέπει να ρίξουν «μαύρο» στο MEGA. Βέβαια η… έκρηξη αυτή «αποσιωπήθηκε» από τα πρακτικά της συνάντησης, αφού άλλωστε δεν είναι και τόσο εύκολο μία εταιρεία που χρησιμοποιεί το «αγαθό» της συχνότητας να «κόψει» από μόνη της αυτό που δεν μπόρεσε να «κοπεί» με τον παράνομο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Βέβαια στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι κανείς από τους «συνεργάτες» δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται τους υπόλοιπους και να αποσπά μερίδιο των εσόδων χωρίς να πληρώνει το αντίτιμο, αλλά είναι γνωστό το τι συμβαίνει με το MEGA και θα έπρεπε οι «συνέταιροι» να κάνουν υπομονή μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Εκτός κι αν ορισμένοι… φοβούνται ότι με το «ξεκαθάρισμα» το MEGA και οι εργαζόμενοί του θα μπουν ξανά στην αγορά… που σύμφωνα με την κυβερνητική θέση –την οποία μάχονταν- δεν χωρά πολλούς, αλλά τώρα προσπαθούν να την εφαρμόσουν…!

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΕΛΑΣ
http://www.newsit.gr/MelasBlog/Rikste-mayro-sto-MEGA/696718