ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΦΑΤΡΙΕΣ! To Breitbart λέει ότι «τρίζει η καρέκλα» του Πρίμπους ενώ χθες ο Τραμπ τον στήριξε

[Επειδή η εκλογή Τραμπ προέκυψε χωρίς να έχει από πίσω του οργανωμένο κόμμα οι διάφορες παρέες σφάζονται για τις καρέκλες. Έτσι οι πιο σκληροί του Breitbart βάλλουν εναντίον του Πρίμπους μετά τη σφαλιάρα που έφαγαν χθες όταν αναγκάστηκε να φύγει από την παρέα που έχουν στο Λευκό Οίκο ο δικός τους Flynn (σήμερα σε άρθρο τους κατηγορούν το FBI ότι τον κάρφωσε επειδή "ξέχασε" να αναφέρει στον Αντιπρόεδρο Pence κάποια σημεία της συνομιλίας του με τον Ρώσο Πρέσβη).
Η κατηγορία τους εναντίον του Πρίμπους είναι ότι ο Ομπάμα είχε αλλάξει ΄τον γενικό εισαγγελέα στις 2 Φεβρουαρίου και ο Πρίμπους καθυστέρησε 6 μέρες αφού ο διορισμός τους Sessions εγκρίθηκε στις 8 Φεβρουαρίου από τη Γερουσία, με αποτέλεσμα η υπηρεσιακή υπ. Δικαιοσύνης που είχε οριστεί από τον Ομπάμα να μπολοκάρει το διάταγμα Τραμπ για τους μουσουλμάνους. Μ@λακίες τούμπανα δηλ αφού μόλις χθες ο Τραμπ στήριξε τον Πρίμπους λέγοντας "Ο Ράινς δεν κάνει απλά καλή δουλειά, αλλά κάνει εξαιρετική δουλειά"]

Mετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, σειρά για την... έξοδο φαίνεται να παίρνει και ο ελληνικής καταγωγής προσωπάρχης του Αμερικανού προέδρου

Από τη μία κρίση στην άλλη διέρχεται τα τελευταία 24ωρα η διοίκηση Τραμπ, αφού μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, Μάικλ Φλιν, σειρά για την... έξοδο φαίνεται να παίρνει και ο ελληνικής καταγωγής προσωπάρχης του Αμερικανού προέδρου, Ράινς Πρίμπους.

Όπως είχε μεταδώσει αρχικά το Politico και επιβεβαίωσε σήμερα ο ανεπίσημος ιστότοπος του Τραμπ, το ακροδεξιό Breitbart, η καρέκλα του Πρίμπους τρίζει επικίνδυνα, λόγω της αποτυχίας του να εκπληρώσει έγκαιρα όσα περίμενε από αυτόν η νέα διοίκηση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πηγές του ιστότοπου (του οποίου τη διεύθυνση είχε παλαιότερα το σημερινό δεξί χέρι του Τραμπ, ο Στιβ Μπάνον) κοντινά πρόσωπα του Τραμπ θεωρούν τον Πρίμπους αποκλειστικά υπεύθυνο για την πανωλεθρία στην οποία κατέληξε το αμφιλεγόμενο αντιμεταναστευτικό διάταγμα, άποψη την οποία φαίνεται να συμμερίζεται και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο Ράινς είναι το άτομο που εν τέλει ευθύνεται για την αποτυχία επιβολής του διατάγματος. Καθυστέρησε να εξασφαλίσει τους απαραίτητους ψήφους για τον διορισμό του (νέου υπουργού Δικαιοσύνης) Τζεφ Σέσιονς, παρότι γνώριζε ότι επρόκειτο για ένα άκρως αμφιλεγόμενο διάταγμα. Υποτίθεται ότι ήταν "μάγος" στον χειρισμό των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, αλλά δεν έχει καταφέρει τίποτα σημαντικό μέχρι στιγμής», ανέφερε μια πηγή στο Bretibart.

Την είδηση ότι κυβέρνηση Τραμπ είναι απογοητευμένη από τις μέχρι τώρα επιδόσεις του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου είχε μεταδώσει πριν από ένα 24ωρο και το Politico, επικαλούμενο δικές τους πηγές. Μάλιστα, ο ιστότοπος είχε επισημάνει ότι «σύμμαχοι» του Τραμπ κυκλοφορούν ήδη λίστες με πιθανούς αντικαταστάτες του Πρίμπους, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερα κακό οιωνό για τον προσωπάρχη.

Οι πηγές του Politico αναφέρουν ανάμεσα στα πρόσωπα που «ακούγονται» για τη θεση την Κελιάν Κόνγουεϊ (παρά τις δικές της «γκάφες» για τα εναλλακτικά δεδομένα και την ανύπαρκτη σφαγή τρομοκρατών), τον Ρικ Ντίρμπορν (αναπληρωτή προσωπάρχη), τον λομπίστα Ντέιβιντ Έρμπαν και έναν οικονομικό σύμβουλο του Τραμπ (και στενό φίλο του γαμπρού του) ονόματι Γκάρι Κον.

Αν και ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο, η ιδέα της «καρατόμησης» του Πρίμπους φαίνεται να είναι αρεστή και σε στενούς φίλους του προέδρου Τραμπ. Μόλις το περασμένο σαββατοκύριακο, ο Κρις Ράντι του NewsMax είχε κάνει μια εκτενή αναφορά στο CNN για τις «αδυναμίες» του προσωπάρχη. [ΔΕ: Εδώ η Νανσυ ξεχνάει να πει ότι αμέσως μετά και προφανώς μετά από γκάζια του Λευκού Οίκου ο Ruddy τα πήρε όλα πίσω στο Twitter]

«Νομίζω ότι είναι καλός άνθρωπος και έχει καλές προθέσεις, αλλά προφανώς δεν έχει ιδέα πώς λειτουργούν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Δεν έχει καλό σύστημα. Δεν γνωρίζει πώς επικοινωνούν τα διάφορα τμήματα μεταξύ τους. Δεν παρέχει στον Τραμπ την υποστήριξη που χρειάζεται».

Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ