15 Μαρτίου 2017

Καραμπόλα 50 αυτοκινήτων σε χιονισμένο αυτοκινητόδρομο του Καναδά [video]

Η χιονοθύελλα και η περιορισμένη ορατότητα είχαν ως αποτέλεσμα μια καραμπόλα 50 αυτοκινήτων στη Highway 10 του Quebec.

Τα πλάνα από το video δείχνουν δεκάδες τρακαρισμένα αυτοκίνητα και τρία φορτηγά στοιβαγμένα όλα μαζί, να κλείνουν τον αυτοκινητόδρομο.
Και οι οδηγοί που φτάνουν στο σημείο, παρότι κινούνται αργά,αδυνατούν να σταματήσουν και χτυπάνε τα σταματημένα όπως οι «πέτρες» στο curling ή η μπάλα στο snooker! Πραγματικές καραμπόλες, με αυτοκίνητα να καταλήγουν στην μπαριέρα ή στο χαντάκι.

Οι οδηγοί όμως, μαθημένοι, δεν κάθονται μέσα ή κοντά στα αυτοκίνητά τους, αλλά τους βλέπεις νασκαρφαλώνουν γρήγορα στην πλαγιά για να είναι ασφαλείς.

Το ρεπορτάζ του CTV News Montreal αναφέρει ότι έπεσαν 15 έως 30 εκατοστά χιόνι στο νότιο και κεντρικό Quebec, ενώ φυσούσαν και ισχυροί άνεμοι. Σε κάποιες περιοχές αναμένεται το ύψος του χιονιού να φτάσει τα 50 cm.

Η αστυνομία Sureté du Quebec ανακοίνωσε ότι συνέβησαν πάνω από 100 τροχαία στους αυτοκινητοδρόμους της επαρχίας χθες Τρίτη το απόγευμα, με απολογισμό έναν οδηγό νεκρό στη Highway 55 όταν έπεσε σε βάθρο γέφυρας.

Λόγω των επικίνδυνων συνθηκών, η ομοσπονδία Canadian Automobile Association (CAA) συμβούλεψε τους οδηγούς να κρατήσουν τα χειμερινά ελαστικά στα αυτοκίνητά τους, αν και είναι νόμιμο να τα βγάλουν από τις 15 Μαρτίου.



[Πηγή: CTV News Montreal μέσω CarScoops].
Κλεάνθης Τριανταφυλλίδης
http://www.drive.gr/news/kosmos/karampola-50-aytokiniton-se-hionismeno-aytokinitodromo-toy-kanada-video